Τι μπορείτε να κάνετε για τους πόνους της ισχιαλγίας



Η ισχιαλγία αφορά τους πόνους χαμηλά στην πλάτη σε συνδυασμό με πόνους στο εσωτερικό των γλουτών και προς τα κάτω στο ένα πόδι. Ο πόνος στο πόδι συνήθως φτάνει μέχρι κάτω από το γόνατο και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο πέλμα.
Τα ισχιακά νεύρα είναι τα μεγαλύτερα νεύρα στο σώμα και είναι περίπου στο μέγεθος του μικρού σας δακτύλου. Εκτείνονται από τη σπονδυλική στήλη χαμηλά στην πλάτη και μέσα από την άρθρωση του ισχίου, κάτω από το γλουτό, φτάνουν στο πίσω μέρος του ποδιού μέχρι το πέλμα.

Η ισχιαλγία είναι διαφορετική από τις άλλες μορφές της οσφυαλγίας, διότι, ενώ ο πόνος ξεκινά στο πίσω μέρος, "ταξιδεύει" συνήθως στο μήκος μόνο του ενός κάτω άκρου. Ο πόνος είναι συνήθως οξύς και απότομος. Μπορεί επίσης να τον νιώσετε σαν "κάψιμο" ή "τσούξιμο".

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους πόνους

Ο πόνος από την ισχιαλγία συχνά περιορίζει τις δραστηριότητες ενός ατόμου. Δείτε μερικές απλές μεθόδους για να τον περιορίσετε:

-Αποφύγετε να κάθεστε σε κάθισμα (καρέκλα, καναπές κλπ) που είναι πολύ μαλακό, καθώς ο πόνος πιθανότατα θα επιδεινωθεί.

-Εκτός αν κάποιος είναι αλλεργικός ή υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι που δεν πρέπει να τα λάβει, τα παυσίπονα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη, η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη μάλλον θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τον πόνο.

-Δοκιμάστε κρύες κομπρέσες για να δείτε αν σας βοηθούν με τον πόνο. Ή δοκιμάστε να σας κάνει κάποιος απαλό μασάζ στα επώδυνα σημεία με ένα παγάκι. Προσοχή: Μην αφήνετε το παγάκι για πολύ ώρα στο ίδιο σημείο.

-Μετά τις κρύες κομπρέσες, δοκιμάστε επίσης να εναλλάσσετε ζεστό και κρύο στις περιοχές που πονάτε. Μπορείτε να βάλτε μια πετσέτα μουλιασμένη σε ζεστό νερό για τον σκοπό αυτό και να την τοποθετήσετε χαμηλά στην πλάτη σας. Μερικά φυσικά ειδικοί πιστεύουν ότι η θεραπεία με αυτό τον τρόπο φτάνει πιο βαθιά και προσφέρει καλύτερη ανακούφιση από τον πόνο.

-Μπορεί επίσης να αισθανθείτε καλύτερα ξαπλωμένοι ανάσκελα σε μια σταθερή επιφάνεια με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Μια άλλη επιλογή είναι να ξαπλώσετε στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα για να κρατήσετε την πλάτη σας ίσια.

-Μην κάνετε άσκοπες κινήσεις ή κουράζεστε τις ημέρες που έχετε έξαρση στους πόνους ισχιαλγίας. Από την άλλη πλευρά μην παραμένετε ακίνητοι στο κρεβάτι για πάνω από δύο ημέρες, επειδή αυτό έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει την κατάσταση.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη