Αν θες να μειώσεις την συσσώρευση λίπους φάε τυρί!

Πιστεύεις ότι τα τυριά έχουν αρκετό λίπος και ότι θα σε κάνουν να πάρεις κιλά αντί να χάσεις. Εδώ γελάμε! Το τυρί μπορεί να αποτελεί τον σύμμαχο σου και πιστό φίλο στο αδυνάτισμα αφού μειώνει την συσσώρευση λίπους, όπως τονίζουν οι ειδικοί.
Σύμφωνα, λοιπόν,
με έρευνα που διεξήχθη από το University of Birmingham οι άνθρωποι που θέλουν να μειώσουν την συσσώρευση λίπους πρέπει να εμπιστευτούν τα γαλακτοκομικά και ειδικά το τυρί γιατί βοηθά πολύ.

Πώς, όμως, το τυρί μειώνει την συσσώρευση λίπους;
Αυτή η ουσία που βοηθά στο να μην συγκρατείται το λίπος στον οργανισμό είναι το ασβέστιο που βοηθά στο απομακρυνθούν ακόμα περισσότερα λιπαρά (απ’ότι θα απομακρύνονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες).
Για να αποδειχθεί φυσικά και στην πράξη η εν λόγω θεωρία οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια εθελόντρια. Για μια εβδομάδα ένταξαν στην διατροφή της μεγάλη ποσότητα γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικότερα τυριών.
Μετά από εξετάσεις που της έκαναν αφού πέρασε η μία εβδομάδα, παρατήρησαν ότι το λίπος του οργανισμού της είχε μειωθεί. Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν οι ειδικοί γιατροί που είχαν αναλάβει την εθελόντρια, έχανε 8 γραμμάρια λίπους την ημέρα, δηλαδή συνολικά 56 γραμμάρια στο διάστημα της μίας εβδομάδας.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη