ΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Μια γουλιά του θαλασσινού νερού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, στη μείωση εμφάνισης καρκίνου αλλά και στην αντιμετώπιση του έλκους του στομάχου.

Σε μια νέα μελέτη, οι επιστήμονες ζήτησαν από τους ασθενείς να πιούν θαλασσινό νερό από μεγάλο βάθος με την ιδέα ότι αυτό θα βοηθήσει στο να σκοτώσει το μικρόβιο του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

Έως και τέσσερις στους δέκα άνθρωποι μολύνονται με αυτό το βακτήριο σε κάποια φάση της ζωής τους (πιο συχνά στην παιδική ηλικία), και είναι η κύρια αιτία των ελκών του στομάχου. Παρά το γεγονός ότι σε πολλούς ανθρώπους τα βακτήρια ζουν ακίνδυνα, θα προκαλέσει έλκος στο 15% περίπου των ατόμων που έχουν μολυνθεί.

Πιστεύεται ότι σε μερικούς ανθρώπους τα βακτήρια θα βλάψουν το σκληρό βλεννογόνο του στομάχου, επιτρέποντας το οξύ του στομάχου να ερεθίζει τον ιστό από κάτω. Αυτό μπορεί να προκαλέσει επαναλαμβανόμενες κρίσεις δυσπεψίας, έλκη, και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να είναι το … φάρμακο στο πρόβλημα. Μια μελέτη σε ζώα σε Ιατρική Σχολή της Ιαπωνίας έδειξε ότι μια γουλιά από βαθειά νερά μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων.

Η ίδια ιαπωνική ομάδα έδωσε στη συνέχεια σε 23 άτομα που είχαν μολυνθεί με τα βακτήρια θαλασσινό νερό και διαπίστωσε ότι τα βακτήρια μειώνονται κατά 60%, σε σύγκριση με 25% σε εκείνους που καταναλώνουν το πόσιμο νερό.

Αυτό γίνεται για το θαλασσινό νερό απο μεγάλο βάθος είναι πολύ τοξικό για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και επίσης περιέχει περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου, τα οποία επηρεάζουν το εξωτερικό κυτταρικό τοίχωμα των βακτηρίων.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Δρ John Mason, γαστρεντερολόγος από το Κεντρικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε: «Αυτό μοιάζει συναρπαστικό και είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι παράλληλα μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν τα βακτηρίδια αυξάνονται όταν οι άνθρωποι σταματήσουν να πίνουν το νερό ».

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη