Είναι το κραμβέλαιο κορυφή;


Τουλάχιστον όσον αφορά την υγεία του παχέος εντέρου, που είναι και ένας από τους κύριους λόγους θανάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα, το κραμβέλαιο (λάδι canola) τα καταφέρνει καλύτερα στο να εμποδίζει την ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο, από ότι το καλαμποκέλαιο.

Το κραμβέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ το καλαμποκέλαιο σε ωμέγα-6 και οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η διατροφή με ωμέγα-3 βοήθησε στην ύπαρξη λιγότερων όγκων στο παχύ έντερο.

Παρόλο που το σώμα σας χρειάζεται εξίσου τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα ωμέγα-3 έχουν συνδεθεί με την παρεμπόδιση καρκίνων, καρδιακής νόσου, με τον έλεγχο της χοληστερίνης και συμβάλλει στην χαλιναγώγηση της όρεξης για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Τα ωμέγα-3 θα τα βρείτε στα ψάρια (όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, ο μπακαλιάρος, το σκουμπρί και ο τόνος), στον λιναρόσπορο, στο ελαιόλαδο και στα καρύδια.

Με τιμή.

Καραμπά Ειρήνη.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη