την άνοιξη πάντα το σώμα μας έχει ανάγκη ανανέωσης και φροντίδας...
την ανανέωση αυτή μπορούμε να την πετύχουμε με διατροφική ισορροπία και αποτοξίνωση...
ο σκοπός μιάς δίαιτας αποτοξίνωσης είναι να ελέγξουμε και να απομακρύνουμε από το διαιτολόγιό μας όποιες τροφές είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό μας
όπως
το κόκκινο κρέας
το άσπρο αλεύρι
η ζάχαρη και
τα αυγά
ενώ
παράλληλα να προσθέσουμε τροφές που έχουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων όπως τα φρούτα ,τα λαχανικά και οι χυμοί...
όταν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε μιά δίαιτα αποτοξίνωσης πρέπει να θυμόμαστε πως
μιά δίαιτα αποτοξίνωσης είναι μικρής χρονικής διάρκειας π.χ
μία με δύο μέρες δίαιτας με χυμούς φρούτων και λαχανικών ακολουθούμενες από τέσσερις με έξι μέρες δίαιτας με λαχανικά στον ατμό
ανεπεξέργαστο ρύζι και
φρούτα...
ας δούμε μιά σούπα αποτοξίνωσης άκρως αναζωογονητική αλλά
και
θεραπευτική για άτομα που υποφέρουν από
έλκη
αλλεργίες
αρθρίτιδες
διαβήτη και διάφορα άλλα...
οι δίαιτες μόνο με σούπες αποτοξίνωσης πρέπει να διαρκούν δύο με τρεις μέρες το πολύ,τις σούπες όμως αυτές μπορούμε και πρέπει να τις εντάξουμε στο γενικό μας διαιτολόγιο εμπλουτισμένες με τα μπαχαρικά μας όπως το κουρκούμι
το τσίντζερ
το πιπέρι
το γαρίφαλο
το μοσχοκάρυδο
την κανέλα
το λεμόνι,πάντα ανάλογα με τα υπόλοιπα υλικά μας...
και τώρα η σούπα μας
θα χρειαστούμε:
μιά σελινόριζα
τέσσερα με πέντε κλωνάρια σέλινου
μιά ρίζα μαϊντανού
δυό με τρία κλωνάρια μαϊντανού
ένα κιλό ντομάτες
μία με δύο πατάτες
δύο πράσα
δύο κρεμμύδια
τέσσερις με πέντε σκελίδες σκόρδο
και:
- πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας
- στην κατσαρόλα προσθέστε τόσο νερό-χωρίς χλώριο- ώστε να καλύψει τα λαχανικά μας τα οποία ήδη έχουμε βάλει στην κατσαρόλα
- αφήνουμε να έρθει στο σημείο του βρασμού και χαμηλώνουμε αμέσως το ροοστάτη του ματιού της κουζίνας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για μία ώρα περίπου...
- κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού αφήσουμε τη σούπα μας για λίγο να κρυώσει ελαφρά
α) σερβίρουμε σε ένα όμορφο μπολ για σούπες,διότι υγιεινή διατροφή δεν είναι μόνο τι τρώμε, είναι και το πώς το τρώμε
ή
β) τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε και έχουμε μια παχιά και κρεμώδη σούπα την οποία σερβίρουμε ζεστή ή κρύα!!!
~~~~~~~~~~
όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς!!!
Tags
Διατροφή