Ένα έλαιο για όλα: Μαλλιά, δέρμα, αρθρίτιδα και δυσκοιλιότητα

Υπάρχει ένα έλαιο το οποίο είναι ένα πολύ ωχρό κίτρινο υγρό που εξάγεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus Communis και είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυτικά έλαια τόσο για την εσωτερική, όσο και για την εξωτερική υγεία του ανθρώπου.
Υπάρχει σε διάφορες ποιότητες και χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή, όσο και ως συστατικό σε καλλυντικά, αρωματικές ουσίες και φαρμακευτικά προϊόντα.

Ο λόγος γίνεται για το καστορέλαιο, το οποίο έχει μια μακρά ιστορία φαρμακευτικών χρήσεων, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, βοηθώντας στην αντιμετώπιση καταστάσεων που κυμαίνονται από την αρθρίτιδα έως τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.
Είναι πλούσιο σε ρικινολεϊκό οξύ, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Δείτε τα μοναδικά οφέλη του καστορέλαιου για την υγεία και την εμφάνισή μας:
Επιδερμίδα
Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό μαλακτικό και το μοριακό του βάρος το καθιστά ευκολότερο να διεισδύσει μέσα στην κεράτινη επίστρωση της επιδερμίδας.
Δερματικές παθήσεις
Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του καστορέλαιου είναι ιδανικές για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του δέρματος. Αν έχετε ακμή, ξηροδερμία, χρόνια φαγούρα, φλεγμονή του δέρματος από τον ήλιο ή ακόμη και ραγάδες, μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι με καστορέλαιο και εφαρμόστε το στο σημείο που έχετε πρόβλημα το πρωί και το βράδυ. Εάν η περιοχή είναι μικρή (για παράδειγμα ένα μολυσμένο σπυρί) βάλτε καστορέλαιο σε ένα τραυμαπλάστ και καλύψτε το σημείο.
Μαλλιά
Αν έχετε πρόβλημα με μαλλιά που σπάνε και είναι αδύνατα, το καστορέλαιο μπορεί να σας βοηθήσει, αφού συμβάλλει στην ανάπτυξη των τριχών. Επειδή το καστορέλαιο είναι παχύρρευστο, αραιώστε το με ένα ελαφρύτερο λάδι όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι από αβοκάντο. Εφαρμόστε το στο κεφάλι, τρίψτε απαλά και τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα πλαστικό σκουφάκι ή πετσέτα. Αφήστε το για μισή ώρα ή και περισσότερο. Στη συνέχεια λουστείτε καλά. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα. Επίσης το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα που θα ενυδατώσουν πολύ τα μαλλιά σας.
Αρθρίτιδα
Επειδή έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μπορείτε να κάνετε μασάζ με καστορέλαιο στα σημεία που έχετε πόνους. Επίσης μπορείτε να φτιάχνετε επιθέματα με καστορέλαιο και να τα δένετε στο σημείο που έχετε πρόβλημα για 45' με 1 ώρα κάθε μέρα.
Δυσκοιλιότητα
Εκτός των άλλων το καστορέλαιο λειτουργεί και ως καθαρτικό. Ένα κουταλάκι του γλυκού μαζί με το πρωινό θα σας βοηθήσει. Επίσης μπορείτε να το αναμίξετε σε κάποιον χυμό για καλύτερη γεύση. Μην το πάρετε όμως για περισσότερες από 3 μέρες συνεχόμενα. Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας, καλύτερα να επισκεφτείτε ένα γιατρό.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη