Φτιάξε μόνη σου ισιωτικό Gel για τα μαλλιά!




Η παρασκευή του δικού σου τζελ για μαλλιά είναι ένας φθηνός, εύκολος αλλά και υγιεινός τρόπος για να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα γνωστά ισιωτικά που βασίζονται στη θερμότητα ή στα χημικά.


Αυτό το ισιωτικό τζελ θρέφει τα μαλλιά σου με φυσικές βιταμίνες, πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τα μαλλιά μας καθώς τα κάνουν να φαίνονται πιο υγιή αλλά και μεταξένια. Μπορεί να μην σου δώσει τα ίσια μαλλιά που είναι σαν καρφί, αλλά αν το χρησιμοποιείς κάθε εβδομάδα για περισσότερο από ένα μήνα, σίγουρα θα αποκτήσεις απαλά και ίσια μαλλιά.


Ποια είναι τα οφέλη τουΑυτό το φυσικό τζελ περιέχει εκχυλίσματα λιναρόσπορου που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μαλλιών, τη λείανση αλλά και την απαλότητα τους. Ο λιναρόσπορος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την απαλότητα των μαλλιών σου αλλά και για να αποφύγεις την ξηρότητα και τα κατεστραμμένα μαλλιά.




Επίσης, όμως, περιέχει οξέα πλούσια σε ω-3 λιπαρά και βιταμίνη E που θρέφει σε βάθος την τρίχα και βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας. Ο χυμός λεμονιού που χρησιμοποιείται απομακρύνει την πιτυρίδα και δίνει λάμψη στα μαλλιά σου. Το καστορέλαιο αποτρέπει το “σπάσιμο” της τρίχας και αναζωογονεί τις κατεστραμμένες τρίχες. Τέλος, το μέλι και η αλόη βέρα που περιέχει παρέχουν ενυδάτωση, αποτρέπουν το φριζάρισμα και αφήνουν τα μαλλιά σου απαλά ενώ παράλληλα τα κάνουν να φαίνονται σαν να είναι ίσια από φυσικού τους.


Συστατικά:
Λιναρόσποροι
Αλόη βέρα σε μορφή τζελ
Καστορέλαιο (ή Ελαιόλαδο)
Χυμός Λεμονιού
Μέλι



Εκτέλεση:
Βράσε ένα φλιτζάνι νερό και πρόσθεσε 3 κουταλιές γλυκού από τους λιναρόσπορους.
Άφησε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να κοχλάσει.
Αφαίρεσε από το μάτι της κουζίνας και άστο να κρυώσει.
Πέρασε το από σουρωτήρι ώστε να σου μείνει το τζελ από τους λιναρόσπορους.
Τώρα πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά – 2 κουταλιές σούπας αλόη βέρα, 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλάκια γλυκού καστορέλαιο και 2 κουταλιές γλυκού μέλι.
Ανακάτεψε όλα τα συστατικά πολύ καλά. Το ισιωτικό τζελ είναι έτοιμο!


Πώς να το χρησιμοποιήσεις
Χώρισε τα μαλλιά σου σε μικρές ίσες ποσότητες.
Βρέξε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι θύλακες.
Πάρε μια μικρή ποσότητα από το τζελ και εφαρμόστε απαλά σε νωπά μαλλιά.
Κάλυψε κάθε τούφα με αυτό το τζελ, ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες των μαλλιών σου.
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου, τράβηξε κάθε τμήμα των μαλλιών μέχρι κάτω και άστο για 30 περίπου λεπτά.
Ξέπλυνε τα μαλλιά σου καλά με δροσερό νερό και έπειτα πρόσθεσε ένα ήπιο conditioner.
Μην στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πετσέτα. Απλά χτένισε τα και άφησε τα να στεγνώσουν.
Τα μαλλιά σου τώρα είναι απαλά και ίσια!


Σημείωση: Για να χρησιμοποιήσεις τη συνταγή αυτή ως ισιωτικό ορό για τα μαλλιά, απλά ανακάτεψε 4 κουταλιές σούπας τζελ από λιναρόσπορους μαζί με 2 κουταλιές γλυκού τζελ αλόης βέρα και 1/2 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο. Μετά εφάρμοσε λίγο επάνω σε στεγνά, σγουρά μαλλιά. Δε χρειάζεται να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη