Έχεις χρόνιους πόνους ή κινητικά προβλήματα; Τότε η μέθοδος Feldenkrais είναι για σένα

Οι ανάγκες μας αυξάνονται καθημερινά και μαζί τους αυξάνονται και οι τρόποι να τις καλύψουμε.
Μάθαμε για την μέθοδο Feldenkrais και πως μας βοηθά να νιώσουμε καλύτερα, να ανακουφιστούμε από πόνους αλλά και να ελαττώσουμε το στρες ή τις βλάβες που μας προκαλεί.

Τι είναι η μέθοδος Feldenkrais


Η μέθοδος Feldenkrais έχει πάρει το όνομά της από τον εμπνευστή της Moshe Feldenkrais (1904-1984) και πρόκειται για μια μορφή σωματικής εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί την ήρεμη και οδηγημένη κίνηση για τη βελτίωση και την ενίσχυση της ανθρώπινης λειτουργίας.


Μέσω αυτής της μεθόδου, μπορεί κανείς να αυξήσει την ευκολία και το εύρος της κίνησης του, να βελτιώσει την ευελιξία και το συντονισμό του, και να ανακαλύψει ξανά την έμφυτη ικανότητά του για έναν λειτουργικότερο τρόπο κίνησης . Οι βελτιώσεις αυτές συχνά λειτουργούν ενισχυτικά και σε άλλες πτυχές της ζωής μας.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αρχές της φυσικής, της εμβιομηχανικής και της εμπειρικής κατανόησης της ανθρώπινης ανάπτυξης. Επεκτείνοντας κανείς την αυτοεικόνα του μέσα από ακολουθίες κινήσεων και φέρνοντας την προσοχή στα μέρη του εαυτού που μέχρι τώρα ήταν έξω από την αντίληψή του, καταφέρνει να αποκτήσει κιναίσθηση.

Ποιους αφορά και τι προσφέρει

Λαμβάνει χώρα σε ατομικές συνεδρίες (Λειτουργική Ολοκλήρωση), σε ομαδικά μαθήματα (Συνειδητοποίηση μέσω της Κίνησης) και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Λειτουργεί ιδανικά σε άτομα με χρόνιους πόνους, νευρολογικές παθήσεις, κινητικά προβλήματα αλλά και σε εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και την κίνησή τους. Συστήνεται σε χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς για να βελτιώσει την απόδοσή τους.

Τα οφέλη που θα δείτε αφορούν την ευλυγισία, την εκγύμναση όλου του σώματος, την απελευθέρωση της μυϊκής έντασης, την ελάττωση του άγχους και την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, την σωστότερη αναπνοή, την ανακούφιση από πόνους, την βελτίωση της στάσης του σώματος (καθιστή/ όρθια), την μάθηση, και τη γενικότερη αναζωογόνηση του οργανισμού.


Που μπορώ να απευθυνθώ

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστή σαν μέθοδος βελτίωσης την φυσικής κατάστασης, και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κέντρα που να την εφαρμόζουν. Ψάξτε για ατομικές ή για ομαδικές συνεδρίες, ανάλογα με τις ανάγκες σας, και δοκιμάστε αν σας ταιριάζει.

Links:
http://www.feldenkrais-athens.gr
http://www.training.feldenkrais.gr
https://feldenkraisgreece.wordpress.com
http://www.feldenkrais.gr
http://www.feldenkraismethod.gr

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη