Πιες αυτό για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες!

Έχασες τα κιλά που ήθελες και πλέον είσαι ικανοποιημένος με το σώμα σου, ωστόσο η μεγάλη αγωνία σου είναι να μην τα ξαναβάλεις. Προπονείσαι αλλά η προπόνηση ξέρεις καλά ότι δεν επαρκεί. Πρέπει να προσέχεις τι τρως και το ξέρεις καλά, ωστόσο υπάρχει ένα ρόφημα που ακόμα και να κάνεις παρασπονδία στη διατροφή σου, σε βοηθάει να μην ξαναπάρεις τα κιλά…


Ο γνωστός μας καφές, ο σκέτος φυσικά ή άντε με λίγο ζαχαρίνη, είναι το ρόφημα που σύμφωνα με τα τους επιστήμονες μπορεί να αποτρέψει να ξαναπάρεις κιλά, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Ανόβερο στη Γερμανία σε έρευνα που δημοσιευσαν στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ μπορεί να βοηθήσουν τον οργανισμό να αντισταθεί στην σταδιακή επαναπρόσληψη των περιττών κιλών που έχει χάσει. Ενώ την ίδια επίδραση φαίνεται να έχουν και άλλα ροφήματα, πλούσια σε καφεΐνη.

Οι ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ 494 ανδρών και γυναικών που είχαν πάρει μέρος σε μελέτη απώλειας βάρους. Όσοι κατάφερναν να χάσουν βάρος, έπιναν κατά μέσο όρο δύο με τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, συγκριτικά όσους δεν είχαν χάσει κιλά ή είχαν χάσει αλλά τα είχαν ξαναπάρει στη συνέχεια.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η καφεινη ενισχύει τη καθημερινή δαπάνη ενέργειας κατά 5% περίπου. Άρα, η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων ροφημάτων πλούσιων σε καφεΐνη μπορεί να συντελέσει στη μη επαναπρόσληψη των περιττών κιλών.

πηγή: Nature.com

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη