Η αληθινή αιτία του πόνου – Πως η σπονδυλική στήλη είναι συνδεδεμένη με όλα τα όργανα!




Έχετε παρατηρήσει ότι συχνά τα προβλήματα τις σπονδυλικής στήλης προκαλούν πόνο σε εντελώς διαφορετικά σημεία του σώματος; Τότε ξεκινάτε τη θεραπεία άλλων ασθενειών, αλλά φυσικά τίποτα δεν σας βοηθά.

Αυτός είναι ο λόγος, που είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην σπονδυλική στήλη.


Έτσι, κάθε φορά που ...
αισθάνεστε πόνο μπορείτε να προσδιορίσετε από ποιο μέρος της σπονδυλικής στήλης έρχεται. Μπορείτε να παρατηρήσετε τις ανωμαλίες, και, επομένως, να επισημάνετε τα προβλήματα με ορισμένα όργανα.


Το infographic παραπάνω θα σας δείξει πώς τα όργανα συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη.

Κατά την ομοιοπαθητική περίπου το 70% των πονοκεφάλων προέρχονται από τη σπονδυλική στήλη.

Προβλήματα όρασης, εμβοές στα αυτιά, δυσκολία στην κατάποση των τροφίμων – όλα αυτά μπορούν να προκληθούν από μια δυσλειτουργία του μεσοσπονδύλιου δίσκου.
Ελέγξτε το μέρος του λαιμού της σπονδυλικής στήλης σας κάθε φορά που αντιμετωπίζετε μουδιάσματα στα χέρια και πόνο.

Προβλήματα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στο στομάχι, στο έντερο και στην καρδιά.

Προβλήματα με το οσφυϊκό μέρος της σπονδυλικής σας στήλης μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί πόνο στον μηρό, στο ισχίο και αυτό επηρεάζει το βάδισμα, αλλοιώνοντας την ευαισθησία των ποδιών.

Ως εκ τούτου, η ενίσχυση και η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από προβλήματα με τα υπόλοιπα όργανα.
Επιμέλεια- Ελένη Μιχαλάκη
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη