Πιστεύω πως εμείς δημιουργούμε αυτό που λέμε αρρώστιες του σώματός μας. Το σώμα μας όπως και κάθε άλλο στη ζωή είναι ο καθρέφτης των εσωτερικών σκέψεών μας και των πεποιθήσεών μας. Το σώμα μας μας μιλάει πάντα, μας στέλνει τα μηνύματα και εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο και το χρόνο να τα αντιληφθούμε.
Κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα μας αντιστοιχεί σε κάθε απλή σκέψη που κάνουμε σε κάθε λέξη που προφέρουμε. Οι τρόποι με τους οποίους εκφράζουμε τις σκέψεις μας και οι λέξεις που προφέρουμε προκαλούν στο σώμα συμπεριφορές και στάσεις που άλλοτε το ησυχάζουν και άλλοτε του προκαλούν ανησυχίες.
Γράφει η συγγραφέας Louise L. Hay.
Kάθε πνευματική ανησυχία δεν αντιστοιχεί σε όλους τους ανθρώπους. Ωστόσο μπορεί να γίνει το σημείο αναφοράς και η αφετηρία της έρευνάς μας για των εντοπισμό των αιτιών που προκαλούν τις ασθένειες.
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο σώμα. Είναι αυτό που δείχνουμε στον κόσμο. Από αυτό συνήθως μας αναγνωρίζουν. Και όταν κάτι δεν πάει συνήθως καλά με την περιοχή του κεφαλιού, συνήθως σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με εμάς.
Τα ΜΑΛΛΙΑ αντιπροσωπεύουν τη δύναμη. Όταν είμαστε σφιγμένοι και φοβισμένοι τότε δημιουργούμε διαταραχές στο κεφάλι που ξεκινούν αό τους μύες των ώμων και καταλήγουν άλλοτε στην κορυφή του κεφαλιού και αλλοτε κατεβαίνουν γύρω από τα μάτια. Λέγεται ότι όταν υπάρχει μεγάλη ένταση η τρίχα αρρωσταίνει και πέφτει. Αν αυτή η ένταση συνεχιστεί για πολύ και το τριχωτό μέρος δεν χαλαρώσει τότε η καινουργια τρίχα δεν μπορεί να μεγαλώσει. Το αποτέλεσμα είναι η τριχόπτωση και στο τέλος η φαλάκρα.
Τα ΑΥΤΙΑ είναι τα όργανα που μας επιτρέπουν να ακούμε. Πολύ συχνά πρέπει να αντιλαμβάνονται πράγματα μέσα στο σπίτι που στην πραγματικότητα δε θέλουν καθόλου να τα ακούσουν. Οι κανόνες της καλής συμπεριφοράς μέσα στην οικογένεια πολύ συχνά απαγορεύουν στο παιδί να εκφράζει την οργή του και η ανικανότητά του να αλλάζει καταστάσεις του δημιουργεί πόνο στο αυτί. Τα χρόνια προβλήματα ακοής μπορεί να είναι η μακροχρόνια άρνηση στο να ακούσουμε κάποιον.
Τα ΜΑΤΙΑ μας δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουμε. Όταν υπάρχουν προβλήματα με τα μάτια τότε συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που δε θέλουμε να δούμε άτι που έχει σχέση είτε με τον εαυτό μας είτε με τη ζωή- παρελθόν, παρόν ή μέλλον.
Οι ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ προέρχονται από την ακύρωση του εαυτού μας. Την επόμενη φορά που θα έχουμε πονοκέφαλο ας αναρωτηθούμε που και με ποιο τρόπο έχουμε κάνει κακό στον εαυτό μας. Ας συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και ας τον απελευθερώσουμε και ο πονοκέφαλος θα εξαφανιστεί.
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ παρουσιάζονται σε αν θρώπους που επιθυμούν να είναι πάντα τέλειοι έστω και αν προκαλούν μεγάλη πίεση στον εαυτό τους. Δημιουργούν όμως μια πολύ συγκρατημένη οργή που τους οδηγεί συνέχεια σε ημικρανίες. Είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πώς την ημικρανία μπορεί να την καταπραύνει η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνοντας την ένταση και τον πόνο. Μπορεί να μην έχουμε την κατάλληλη διάθεση εκείνη τη στιγμή αξίζει όμως τον κόπο να δοκιμάσουμε.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο ΙΓΜΟΡΕΙΟ, στο κέντρο του προσώπου και κοντά στη μύτη προέρχονται από ενοχλήσεις που δεχόμαστε από κάποιο άτομο στη ζωή μας, κάποιο άτομο κοντινό που μας συνθλίβει.
Ο ΣΒΕΡΚΟΣ και ο ΛΑΙΜΟΣ είναι δυο σημαντικά μέρη γιατί περνούν πολλά πράγματα από εκεί. Ο σβέρκος αντιπροσωπεύει την ικανότητα ευελιξίας των σκέψεών μας την αντιμετώπιση της άλλης όψης του θέματος την κατανόηση των απόψεων των άλλων ανθρώπων. Όταν υπάρχουν προβλήματα με το σβέρκο μας τότε συνήθως σημαίνει πως διατηρούμε μια ισχυρογνωμοσύνη πάνω από την δική μας άποψη.
Ο ΛΑΙΜΟΣ μας παρέχει την ικανότητα να μιλάμε για τον εαυτό μας, να ζητάμε αυτό που θέλουμε, να μιλάμε για τον εαυτό μας. Όταν έχουμε προβλήματα με το λαιμό μας σημαίνει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κάποια πράγματα. Νιώθουμε ανίκανοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.
Τα ΜΠΡΑΤΣΑ, οι βραχίονες μας παρέχουν την ικανότητα να αγκαλιάζουμε τη ζωή και τις εμπειρίες της. Το πάνω μέρος έχει σχέση με την επιδεξιότητα και το κάτω μέρος με τις ικανότητές μας. Στις κλειδώσεις αποθηκεύουμε τις παλιές μας συγκινήσεις και στους αγκώνες την ευελιξία μιας αλλαγής κατευθύνσεων. Είμαστε ευέλικτοι για να αλλάξουμε κατεύθυνση στη ζωή μας ή μήπως οι παλιές συγκινήσεις μας κρατούν πάντα στο ίδιο σημείο;
(Το άρθρο σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά διάγνωση ή προτεινόμενη θεραπεία προβλημάτων υγείας είναι μια εναλλακτική θεώρηση των σωματικών πόνων)
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.