Η μαγική τροφή που κόβει την όρεξη σε μόλις 15 λεπτά!

Εάν κάνετε δίαιτα, αλλά έχετε φτάσει άπειρες φορές ένα βήμα πριν τα παρατήσετε, τότε ένα ανέλπιστο εύρημα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, υπόσχεται να σας κόψει την πείνα...
μαχαίρι και μάλιστα σε μόλις 15 λεπτά!
Ποια είναι, όμως, η τροφή αυτή που υπόσχεται μαγικά αποτελέσματα;

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους και υποτιμημένο ρόδι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ελαττώνει το αίσθημα της πείνας, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.
Στο πλαίσιο της μελέτης, 29 εθελοντές, αφού είχαν καταναλώσει ένα ποτήρι χυμό ροδιού, κλήθηκαν απολαύσουν ένα γεύμα ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας.
Παράλληλα, τους ζητήθηκε να δηλώνουν ανά 15 λεπτά και επί 2 ώρες πόσο πεινούσαν, αν ένιωθαν λαχτάρα για το φαγητό, πόσο χορτάτοι ένιωθαν και πόσο ικανοποιημένοι ήταν από το φαγητό τους.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι εθελοντές ανέφεραν -κατά μέσο όρο- 12% λιγότερη πείνα, 21% χαμηλότερη λαχτάρα για φαγητό, 16% εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας και 15% υψηλότερη ικανοποίηση από το φαγητό τους, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν τελικά λιγότερες θερμίδες. Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο ρόδι, οι πολυφαινόλες, δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη