Κάνοντας μασάζ σε αυτά τα 6 πανίσχυρα σημεία των ποδιών σας, μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας!



Υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις στα πόδια και τα χέρια μας στις οποίες μπορούμε να κάνουμε μασάζ για να τονώσουμε ολόκληρο το σώμα.

Η Ρεφλεξολογία ποδιών είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται από τα αρχαία χρόνια. Η διαδικασία σχετίζεται με την αρχαία θεραπευτική διαδικασία του βελονισμού και επικεντρώνεται στην κινητοποίηση του οργανισμού ώστε να επιτύχει ισορροπία, χαλάρωση και ίαση.

Κανονικά, δεν μπορεί να θεραπεύσει κάθε ξεχωριστή ασθένεια ή διαταραχή υγείας, αλλά οι ρεφλεξολόγοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις διαταραχών ύπνου, άγχους και αυξημένης αρτηριακής πίεσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα πολύ απλό μασάζ ποδιών για να τονώσετε ορισμένα σημεία στα πόδια σας και να προκαλέσετε χαλάρωση στο σώμα σας. Πολλοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο και ισχυρίζονται ότι είναι πολύ αποτελεσματική και επωφελής.

Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι προκαλεί τέσσερεις θετικές συνέπειες στο σώμα μας:
Χαλαρωτική επίδραση με μειωμένη πίεση του αίματος και μείωση νευρικότητας
Θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με αιμοκάθαρση
Μείωση πόνων σε ασθενείς με AIDS, πόνο στο στήθος, διαβήτη, πέτρες στα νεφρά και οστεοαρθρίτιδα
Βελτιωμένη ροή του αίματος προς τα νεφρά και τα έντερα



Για να αισθανθείτε τα καταπληκτικά οφέλη του, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στα ακόλουθα έξι σημεία των ποδιών σας:

Περιοχή κοντά στη φτέρνα

Εάν κάνετε μασάζ στην περιοχή κοντά στη φτέρνα, θα τονώσετε το απεκκριτικό σύστημα, το οποίο είναι χρήσιμο στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας.

Εσωτερικά άκρα των ποδιών

Αν τονώσετε τις περιοχές αυτές θα αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειας σας, γιατί συνδέονται με τα επινεφρίδια.

Κέντρο ποδιού

Αυτή η περιοχή του ποδιού είναι το κέντρο πολλών νευρικών απολήξεων, οι οποίες συνδέονται με το διάφραγμα. Το μασάζ αυτής της περιοχής θα ηρεμήσει το σώμα σας απομακρύνοντας το άγχος και την ένταση.

Βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού

Η βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού συνδέεται με τον θυρεοειδή αδένα σας. Κάνοντας μασάζ, θα χαλαρώσετε και θα απελευθερώσετε το άγχος και την ένταση.

Κέντρο Μεγάλου δαχτύλου

Το σημείο αυτό συνδέεται με την υπόφυση, η οποία είναι ο κύριος ορμονικός αδένας. Κάνοντας μασάζ σε αυτό το σημείο αντιμετωπίζετε την ορμονική ανισορροπία.

Μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Αν κινητοποιήσετε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, μπορείτε να μειώσετε επιτυχώς τις διατροφικές παρορμήσεις σας. Το μασάζ του θα ρυθμίσει την όρεξη σας, και έτσι θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ασκήσεις.

Προκειμένου να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, κάνετε μασάζ στα πόδια σας κάθε μέρα και επικεντρωθείτε στους τομείς που αντιστοιχούν σε ορισμένα ζωτικά όργανα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πηγές: homehealthyrecipes + lifeadvancer + healthyfoodhouse

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη