ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ



Τρόποι ΓΙΑ ΝΑ βοηθήσεις το λεμφικό σου σύστημα
Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων (λεμφαγγείων) που σκοπό έχει να μεταφέρει απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων πίσω στο φλεβικό σύστημα. Στο δίκτυο αυτό, σε συγκεκριμένα σημεία παρεμβάλλονται αδένες (λεμφαδένες) που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το λεμφικό υγρό. Οι τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης σκοπό έχουν είτε να βοηθήσουν το υγειές λεμφικό σύστημα να μεταφέρει περισσότερο φορτίο πίσω στο φλεβικό σύστημα ή να μεταφέρουν το οίδημα πίσω στην κυκλοφορία.
Βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά. Τα αντισώματα ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι χρήσιμα για την άμυνα του οργανισμού, έναντι διαφόρων νοσογόνων παραγόντων.

Ειδικότερα, η λέμφος επιτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

Βοηθά στη θρέψη, γιατί μεταφέρει το λίπος από το λεπτό έντερο στο ήπαρ για επεξεργασία.

Συμβάλλει σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού, γιατί με την πορεία της μέσα από τα λεμφογάγγλια, κατακρατούνται και φαγοκυτταρώνονται μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί που μεταφέρει.

Απομακρύνει άχρηστα κύτταρα από τον μεσοκυττάριο χώρο και τα μεγάλα μόρια πρωτεϊνης, που είναι πολλές φορές υπεύθυνα για τη δημιουργία οιδημάτων και κατακρατήσεων νερού.
Διατηρεί τη δυναμική ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στο πλάσμα του αίματος και του διάμεσου υγρού, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της ωσμωτικής σταθερότητας του διάμεσου υγρού.

Καθαρίζει τα κύτταρα του σώματός μας και μεταφέρει τα κυτταρική λυμάτων του σώματος μακριά από τους ιστούς στο αίμα, όπου να μπορεί να φιλτράρεται από δύο κύρια όργανα αποτοξίνωσης του σώματος: το ήπαρ και τα νεφρά. Αυτά τα λύματα είναι από τα υποπροϊόντα των σωματικών διαδικασιών μας, και συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα παράνομα φάρμακα, τοξίνες απο το τσιγάρο, οι άλλοι αέριοι ρύποι, τα πρόσθετα τροφίμων, τα φυτοφάρμακα και άλλες τοξίνες.

Εάν πάσχετε από τραυματισμούς, το υπερβολικό βάρος,κυτταρίτιδας, διαταραχές του πόνου, όπως η αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, πονοκεφάλους ή άλλα,ενα υποτονικό λεμφικό σύστημα μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο.

Εδώ είναιτρόποι που μπορείτε κάνετε τους λεμφαδένες σας να ρέουν ομαλά.
Αναπνεύστε βαθιά.Το λεμφικό σύστημα εξαρτάται από την άντληση της βαθιάς αναπνοής για να βοηθήσει να μεταφέρει τις τοξίνες στο αίμα πριν αποτοξινωθεί από το συκώτι σας.

Η άσκηση εξασφαλίζει επίσης το λεμφικό σύστημα ρέει σωστά.

Πίνετε άφθονο νερό. Το νερό απορροφάται εύκολα από τα κύτταρα σας, συχνά προσθέστε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού ή οξυγόνο ή pH σταγόνες.

Ξεχάστε τη σόδα, τα σκουπίδια τα αθλητικά ποτά, και αφήστε τους φρουτοχυμούς που είναι περισσότερη ζάχαρη από φρούτα. Η ζάχαρη, το χρώμα και το συντηρητικό-φορτωμένο ποτό προστεθούν στο ήδη υπερφορτωμένα φόρτο εργασίας λεμφικό σύστημα σας

Να τρώτε περισσότερα ωμά φρούτα με άδειο στομάχι. Τα ένζυμα και τα οξέα φρούτων είναι ισχυρά καθαριστικά λεμφαδένων. Φάτε τους με άδειο στομάχι για καλύτερη πέψη

Ανακαλύψτε τα καλύτερα βότανα, τρόφιμα, και θεραπείες
Τρώτε άφθονα πράσινα λαχανικά για να πάρει επαρκή χλωροφύλλη για να βοηθήσει τον καθαρισμό του αίματος και της λέμφου σας.
Τρώτε ωμά, ανάλατους ξηρούς καρπούς και οι σπόρους . Επιλέξτε από καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια Βραζιλίας, λιναριού, ηλιόσποροι και σπόροι κολοκύθας.

Ξηρό δέρμα με τρίψιμο πριν από το ντους. Χρησιμοποιήστε μια φυσική βούρτσα. Βουρτσίστε το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω από τα πόδια στον κορμό και από τα δάχτυλα στο στήθος,προς την ίδια κατεύθυνση, όπως οι λεμφαδένες σας ρέουν προς την καρδιά.

Αναπληρωματικό ζεστό και κρύο ντους για αρκετά λεπτά.Αποφύγετε αυτό το είδος της θεραπείας, αν έχετε μια καρδιά ή πίεσης του αίματος ή αν είστε έγκυος.
Κάντε ένα απαλό μασάζ. Οι μελέτες δείχνουν ότι ένα απαλό μασάζ μπορεί να ωθήσει έως και 78 τοις εκατό από τη στασιμότητα λέμφου με εκ νέου σε κυκλοφορία. Το Μασάζ απελευθερώνει τις τοξίνες .

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη