Έχετε προβλήματα με αρθρίτιδα γόνατος; Δοκιμάστε τη θεραπεία με Βάμμα από Κάστανο (συνταγή)

Αρθρίτιδα γόνατος ή γονάρθρωση είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες των αρθρώσεων που εμφανίζονται από το κατεστραμμένο χόνδρο του γονάτου. Οι ασθενείς με αρθρίτιδα γόνατος βιώνουν συμπτώματα τα οποία αναπτύσσονται σταδιακά με τον καιρό. Σε ήπιες περιπτώσεις αρθρίτιδας γόνατος υπάρχουν λίγα η καθόλου συμπτώματα.
Όσο εξελίσσεται η πάθηση εμφανίζεται πόνος σε δραστηριότητες οι οποίες φορτίζουν την άρθρωση και δυσκαμψία. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται στην ξεκούραση ή νωρίς το πρωί. Επίσης υπάρχει οίδημα το οποίο αυξάνει την δυσκαμψία του γόνατος ( δυσκολία στο λύγισμα ή τέντωμα του γόνατος), σοβαροί πόνοι στην άρθρωση, πόνος την νύχτα καθώς και αίσθηση « τριγμού » του γόνατος. Τα συμπτώματα επηρεάζονται από τον καιρό γι’ αυτό συχνά οι ασθενείς παραπονιούνται για αύξηση των συμπτωμάτων όταν ο καιρός γίνεται κρύος. Τέλος σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει μυϊκή ατροφία ( κυρίως του τετρακέφαλου ) και εμφανής δυσκαμψία της άρθρωσης του γόνατος.. Αν έχετε προβλήματα με την ασθένεια αυτή, δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή από βάμμα καστανιάς, που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον ισχυρό πόνο.


Υλικά :
- Άγρια κάστανα
- Βότκα


Προετοιμασία:
Κόψτε τα κάστανα σε τέταρτα και τοποθετήστε τα σε ένα βάζο 1 λίτρου. Γεμίστε το βάζο μ ε τα κάστανα , αλλά αφήνετε 5 εκατοστά κάτω από την κορυφή του βάζου.

Χύστε τη βότκα από πάνω τους έτσι ώστε να είναι 2 ή 3 cm πάνω από τα κάστανα. Κλείστε το βάζο καλά και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ένα σκοτεινό χώρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για 3 εβδομάδες.


Χρήση:
Βουτήξτε μια βαμβακερή πετσέτα στο βάμμα και τυλίξτε το γύρω από το γόνατο σας . Καλύψτε τη πετσέτα με μια άλλη στεγνή πετσέτα και μια πλαστική σακούλα. Κάντε 'το βράδυ πριν από τον ύπνο και κρατήστε σταθερή την πετσέτα με το βάμμα στο γόνατο σας κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.
Θα νιώσετε τα πρώτα αποτελέσματα αφού έχουν περάσει 3 διανυκτερεύσεις από την αρχή της θεραπείας

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη