Ιριδολογία: Mια προγνωστική επιστήμη για την κατάσταση υγείας του ασθενούς στο μέλλον!

Το ανεκτίμητο πλεονέκτημα της ιριδολογίας είναι ότι μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση υγείας ενός ασθενούς στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

Τι είναι η Ιριδολογία

Η ιριδολογία είναι μια προγνωστική επιστήμη και ποιοτική μέθοδος εκτίμησης της κατάστασης και της λειτουργίας των οργανικών συστημάτων που απαρτίζουν το ανθρώπινο σώμα, η οποία δίνει χρήσιμες πληροφορίες, ωφέλιμες για την πρόληψη της υγείας του ανθρώπου. Η ιριδολογία χρησιμοποιεί την ιριδοσκόπηση, δηλαδή τη φωτογράφιση της ίριδας των οφθαλμών με ειδική κάμερα, και την ιριδοανάλυση, δηλαδή την ανάλυση και επεξεργασία των εικόνων της ίριδας, για την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες διαγνωστικές μεθόδους (βιοχημικές αίματος, ανάλυση ούρων, κοπράνων, ακτινολογικές, ραδιοδιαγνωστικές κ.α.), η ιριδολογία έχει μόνο ποιοτικό χαρακτήρα και μπορεί να διακρίνει ένα πιθανό οργανικό πρόβλημα ή μια τάση για ασθένεια, χωρίς όμως να μπορεί να τη χαρακτηρίσει ή να την κατονομάσει. Έτσι λοιπόν, ένας ιριδολόγος μπορεί να πει σε έναν ασθενή ότι πιθανότατα έχει κάποιο πρόβλημα με το συκώτι του, αλλά δεν μπορεί να κατονομάσει το είδος και τη φύση του προβλήματος.
Με την ιριδοσκόπηση μπορεί να φανεί το εάν κάποιος έχει χοληστερίνη, αλλά όχι τις τιμές της στο αίμα. Η ιριδολογία, αν και αποτελεί επιστημονικό παρακλάδι της ιατρικής, δεν αποτελεί ούτε ιατρική αλλά ούτε διαγνωστική πράξη. Ο ιριδολόγος δεν είναι απαραίτητα ιατρός, αλλά μπορεί να είναι επαγγελματίας στο χώρο της υγείας, ο οποίος διαθέτει τουλάχιστον βασικές γνώσεις φυσιοπαθολογίας, ανατομίας και ανάγνωσης βιοχημικών εξετάσεων.

Ποιο είναι το πλεονέκτημά της

Το ανεκτίμητο πλεονέκτημα της ιριδολογίας είναι ότι μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση υγείας ενός ασθενούς στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, να διακρίνει τάσεις ασθένειας και οργανικές αδυναμίες, επίκτητες ή κληρονομημένες. Για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, λέμε ότι η ιριδοανάλυση αποτελεί μια προγνωστική και όχι διαγνωστική μέθοδο, χρήσιμη για όλους τους ανθρώπους, υγιείς ή ασθενείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν τις οργανικές αδυναμίες τους και την οργανική τους κατάσταση με σκοπό την πρόληψη της υγείας τους μελλοντικά.
Η ιριδολογία μπορεί να προλάβει εμφράγματα, εγκεφαλικά, εκφυλιστικά νοσήματα και κακοήθειες πολύ πριν αυτά εμφανιστούν με συμπτωματολογία, δίνοντας χρόνο στον ασθενή και τον ιατρό του να δράσουν κατάλληλα. Η ιριδολογία είναι απολύτως απαραίτητη, ως ανεκτίμητο εργαλείο προληπτικής ιατρικής. Η ιριδοανάλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παράλληλα με άλλες διαγνωστικές μεθόδους, από έναν ιατρό ως απολύτως εξατομικευμένο εργαλείο συνεκτίμησης, για την εξαγωγή ακριβέστερων, πληρέστερων συμπερασμάτων, γεγονός που μπορεί να κάνει τη θεραπεία του ασθενούς εξατομικευμένη, πιο στοχευμένη και αποτελεσματική.
Ιριδολογία, Ψυχονοητική κατάσταση και Στρες
Η ιριδοανάλυση μπορεί να δώσει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την ψυχονοητική κατάσταση ενός ανθρώπου, να φανερώσει τάσεις κυκλοθυμικής συμπεριφοράς, φοβίες, εμμονές, παραισθήσεις, και, γενικότερα, να φανερώσει την κατάσταση του νοητικού ενός ασθενή. Δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των συγχρόνων ανθρώπων είναι κάτω από την επήρεια ισχυρού στρες, η ιριδοανάλυση μπορεί να δείξει το επίπεδο του στρες ενός ασθενή καθώς και τα οργανικά συστήματα που σωματοποιούν το στρες αυτό.

Η ιριδολογία στη θεραπεία της ασθένειας

Η Ιριδολογία δεν είναι θεραπευτική μέθοδος. Η ιριδοανάλυση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη στη διάρκεια μιας θεραπείας κάποιας νόσου, διότι μπορεί να δείξει το εάν η θεραπεία βαίνει προς καλή κατεύθυνση πολύ πριν φανούν τα αποτελέσματά της, ώστε σε αντίθετη περίπτωση, να αλλαχθεί το σχήμα αυτής. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει σε μια αγωγή αλλοπαθητικής (φαρμακοχημικής ή φυσικής) ιατρικής, σε μια αγωγή ομοιοπαθητικής ιατρικής ή ακόμη και σε μια αγωγή βελονισμού ή ρεφλεξολογίας ως κριτήριο επιτυχίας της θεραπευτικής αγωγής.
Η ιριδοσκόπηση μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις για την εξαγωγή πληρέστερων συμπερασμάτων, όσον αφορά το επίπεδο υγείας ενός ασθενούς.
Η διαδικασία της ιριδοσκόπησης και ιριδοανάλυσης
Ο ιριδολόγος λαμβάνει ένα μικρό ιστορικό της υγείας του ασθενούς και στη συνέχεια λαμβάνει αρκετές φωτογραφίες της ίριδας των δυο οφθαλμών του. Αυτό το κάνει με ειδική κάμερα (ιριδοσκόπιο), η οποία είναι συνήθως ψηφιακή. Στη συνέχεια, οι εικόνες αναλύονται χρησιμοποιώντας ειδικό ιριδολογικό χάρτη και, ορισμένες φορές, ειδικό πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Τα πορίσματα συνεκτιμώνται με το ιστορικό του ασθενούς και συντάσσεται η τελική ιριδολογική έκθεση για τον ασθενή. Στην έκθεση αυτή μπορεί να περιέχονται συστάσεις για περαιτέρω εξετάσεις ή για επίσκεψη σε άλλη ειδικότητα του ευρύτερου κλάδου της υγείας.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας και στο Facebook

 το διαβάσαμε ΕΔΩ Πηγές: Ιριδολογια, Τομος Ι,ΙΙ, - Δρ. Βαγγελης Κουρουκλης Iridology Simplified 5th Ed. 1980 – Bern. D. Jensen Iridology : A complete guide 1992 – Farida Sharan

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη