10 βότανα για αποτοξίνωση, τόνωση και απώλεια κιλών

Πως θα διώξουμε ό,τι μας...άφησε το πασχαλινό τραπέζι
Είναι γεγονός πως για τους περισσότερους οι ημέρες του Πάσχα αποτελούν ένα διατροφικό σοκ για τον οργανισμό τους. Και αυτό διότι μετά από νηστεία, ακολουθούν γεύματα πλούσια σε λιπαρά και τοξίνες, αλκοόλ και άλλου είδους καταχρήσεις. Η λαιμαργία των εορτών μας παρασύρει και το σώμα μας «χτυπάει» καμπανάκι ώστε να επανορθώσουμε για όλες τις διατροφικές αμαρτίες μας. Η μόνη λύση είναι η αποτοξίνωση και τα βότανα σ’ αυτό το κομμάτι αποτελούν φυσικό... σύμμαχό μας.
Σκοπός μας είναι να αποβάλλουμε τις τοξίνες, να έχουμε καλή πέψη και ομαλή λειτουργία των οργάνων μας, να τονώσουμε τον οργανισμό μας, να ενδυναμώσουμε το συκώτι μας, να πάρουμε τις βιταμίνες που πρέπει και παράλληλα να χάσουμε και τα κιλάκια που σίγουρα έχουμε πάρει.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν, είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά. Να θυμάστε πως δεν πρέπει να το παρακάνετε (2 κούπες την ημέρα αρκούν και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα) και φυσικά να το συνδυάσετε με σωστή διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, νερό και άσκηση.
Το top 10 των βοτάνων

1. Ταραξάκο
Tο ταραξάκο ή αλλιώς αγριοράδικο είναι ένα βότανο με πολλαπλά οφέλη. Οσον αφορά το θέμα μας, μεταξύ αυτών, είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού μας και παράλληλα η ενδυνάμωσή του, είναι τονωτικό για το στομάχι, μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και είναι λιποδιαλυτικό.
2. Αλόη
Οτι πρέπει για την αποκατάσταση του εντέρου. Ιδανικό αν έχετε φάει πολλές ανθυγιεινές τροφές, ενισχύει τον οργανισμό και δίνει λάμψη στο δέρμα.
3. Σημύδα
Η σημύδα βοηθάει τόσο στην αποτοξίνωση όσο και στην απώλεια βάρους, διότι αποβάλλει τα περιττά υγρά. Παράλληλα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αντιμετωπίζει τις μικρές εσωτερικές φλεγμονές του σώματος. Σημαντική η βοήθειά της στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. 
4. Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς καθαρίζει το αίμα από τοξίνες και τονώνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, συμβάλλει στη μείωση του ουρικού οξέως, του σακχάρου και της υπέρτασης, αποτοξινώνει τον οργανισμό ενώ αποτελεί πολύτιμη πηγή μετάλλων (σίδηρος, νάτριο, μαγγάνιο, ασβέστιο, κάλιο κ.ά.) και βιταμινών Α, Β και C.
2004VOTANA 1
5. Κρόκος
Ο κρόκος είναι τονωτικός, ανακουφίζει από τον στομαχόπονο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, είναι αντιοξειδωτικός και βοηθάει στην απώλεια βάρους.
6. ΓαϊδουράγκαθοΤο γαϊδουράγκαθο είναι ιδανικό για το ήπαρ. Χάρη στην ισχυρή αποτοξινωτική του δράση, προστατεύει από τις τοξίνες, το αλκοόλ και τα φάρμακα ενώ αναγεννά τα κατεστραμμένα κύτταρα.
7. Τζίντζερ
Ιδανικό επίσης για να απαλλαγείτε από τοξίνες. Φρέσκο ή αποξηραμένο βοηθάει επίσης στην καύση θερμίδων, δίνει ενέργεια ενώ ενισχύει τη λειτουργία των αρθρώσεων και καταπολεμά τη χοληστερόλη, τονώνοντας παράλληλα τον οργανισμό.
2004VOTANA 3
8. Τριγωνέλλα
Πρόκειται για ένα βότανο, ιδανικό αν έχει πρησμένα άκρα. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και αποβάλλει τα περιττά υγρά. Είναι ιδανική και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
9. Aγκινάρα
Τα φύλλα αγκινάρας βοηθάνε σημαντικά σε όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα. Παράλληλα, «καθαρίζει» το συκώτι και το έντερο, γι’ αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (π.χ. υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια).
2004VOTANA 2
10. Κουρκουμά
Αν τον συνδυάσετε με λεμόνι βοηθάει σημαντικά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό. Παράλληλα, προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
.*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 το διαβάσαμε ΕΔΩ

Επιμέλεια: Θένια Μυλωθρίδου

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη