Αβοκάντο: Ποια είναι η Διατροφική Αξία του;



Είναι πράσινο, μεγαλώνει σε δέντρα και βοηθάει τόσο στην απώλεια βάρους όσο και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αυτό είναι το αβοκάντο.
Συχνά διαβάζουμε αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη διατροφή και τι πρέπει να κάνουμε για να χάσουμε κιλά με υγιεινό τρόπο ή πώς μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά την άμυνα του οργανισμού μας.Το μοναδικό πράγμα ωστόσο που βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους διατροφολόγους αφορά στη διατροφική αξία του αβοκάντο, ναι, αυτού του κατά τ΄άλλα βαρετού λαχανικού που έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στα instagram accounts των food bloggers αυτού του κόσμου.
Όπως διαβάζουμε στο byrdie.co.uk, το οποίο ρώτησε 17 διαφορετικούς διατροφολόγους ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα, το αβοκάντο κέρδισε πανηγυρικά την πρώτη θέση της λίστας καθώς είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, τα οποία βοηθάνε σημαντικά στη μείωση κινδύνου για καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Επιπρόσθετα το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες (K, C, B5 και Β6), περιέχει 42 γρ. μαγνήσιο/ ανά φλυτζάνι, χημικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για κάθε λειτουργία στο σώμα και έχει πολύ περίσσοτερο κάλιο από την μπανάνα. Μέσα σε όλα αυτά το αβοκάντο έχει και αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τα σημάδια γήρανσης. 
Για αυτό ξέρεις ... αυτό που πρέπει να βάλεις άμεσα στη διατροφή σου είναι το αβοκάντο!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη