ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ! 7 λόγοι για να τρώτε κουκούτσια σταφυλιού




Επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμό της ζημιάς στα κύτταρά σας και να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου στο μαστό, στο δέρμα ή στον προστάτη.

Πολλοί άνθρωποι που τρώνε τακτικά σταφύλια κάνουν το λάθος να πετάνε τα μικρά κουκούτσια τους, επειδή η γεύση τους δεν είναι τόσο ωραία όσο το σαρκώδες μέρος του φρούτου.

Η αλήθεια είναι ότι ...
σήμερα γνωρίζουμε πως είναι σπατάλη να χάνουμε τη μεγάλη ποσότητα θρεπτικών ουσιών που περιέχονται στα κουκούτσια.

Πολλές εταιρείες καλλυντικών και φαρμακοβιομηχανίες χρησιμοποιούν αυτά τα μικροσκοπικά κουκούτσια για να παράγουν φυσικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες.

Προτείνεται όμως τα κουκούτσια να καταναλώνονται σε ωμή μορφή επειδή, παρά την πικρή γεύση τους, μπορούν να εξασφαλίσουν στο σώμα σας σημαντικές ωφέλειες για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του.

Σε εσάς που ακόμα φτύνετε τα κουκούτσια, το πολύ σημαντικό μέρος των σταφυλιών, θέλουμε να παρουσιάσουμε στο σημερινό άρθρο 7 λόγους που πρέπει να αρχίσετε να τρώτε κουκούτσια σταφυλιών σήμερα. Είναι εκπληκτικά!

1. Τα κουκούτσια σταφυλιών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες
Τα κουκούτσια σταφυλιών είναι πλούσια σε χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως φαινολικές ενώσεις, προανθοκυανιδίνες και τοκοφερόλη, των οποίων οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορούν να προστατέψουν το σώμα σας από τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Συγκεντρώνουν επίσης μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης, που είναι γνωστό ότι αντισταθμίζουν πολλούς από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την υγεία σας.

2. Βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος

Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες, τα κουκούτσια σταφυλιού μπορούν επίσης να συμβάλουν στον καθαρισμό του αίματος απομακρύνοντας τις άχρηστες ουσίες από φάρμακα και άλλα βλαβερά στοιχεία που συσσωρεύονται στο αίμα.

Λόγω αυτού, είναι μια αποτελεσματική λύση για ανθρώπους που κινδυνεύουν από καρδιακή νόσο επειδή, μεταξύ άλλων, διεγείρουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνουν το σχηματισμό θρόμβων.

3. Προλαμβάνουν τον καρκίνο

Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κουκούτσια σταφυλιού συνιστώνται για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, του δέρματος και του προστάτη.

Η δράση τους κατά των ελευθέρων ριζών συμβάλλει στον τερματισμό των βλαβών στα κύτταρα, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης νόσου.

4. Μειώνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος


Τόσο οι καπνιστές όσο και οι παθητικοί καπνιστές ωφελούνται από τα κουκούτσια σταφυλιού για την καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων της εισπνοής τοξικών χημικών ενώσεων.

Χάρη στην ικανότητα των κουκουτσιών σταφυλιού να καθαρίζουν το αίμα, μεγάλο μέρος των βλαβερών άχρηστων ουσιών αποβάλλεται και αυτό συμβάλλει στον προστασία του σώματος.

5. Τα κουκούτσια σταφυλιού έχουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι αντιβακτηριακές τους ιδιότητες μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη μικροβίων, να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν διάφορα είδη λοιμώξεων.

Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σοβαρότητας διαταραχών όπως:

Αρθρίτιδα.
Δερματίτιδα.
Κατακράτηση υγρών.
Έλκη.
Ιγμορίτιδα.
Λοιμώξεις του ουροποιητικού σωλήνα.
6. Προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση
Μία από τις κύριες ωφέλειες των κουκουτσιών σταφυλιού προέρχεται από την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες OPC, που αναστέλλουν τη δραστηριότητα των κακοηθών κυττάρων. Αυτό προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος και των οργάνων, των ιστών και των κυττάρων.

Χάρη σε αυτό, όταν καταναλώνετε κουκούτσια σταφυλιών σε τακτική βάση, το σώμα σας παραμένει νεότερο και με λιγότερες ρυτίδες, αποφεύγοντας την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

7. Προστατεύουν τους πνεύμονες

Η αντιβακτηριακή και η αντιισταμινική δράση των κουκουτσιών σταφυλιού καταπολεμά τις αλλεργίες, ενισχύοντας και προστατεύοντας τους πνεύμονές σας προκειμένου να προληφθεί η λοίμωξη και άλλες νόσοι που μπορούν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία τους.

Επειδή τα κουκούτσια σταφυλιού ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μειώνουν τον κίνδυνο να πάθετε γρίπη, κρυολογήματα και άλλες παθήσεις που συνδέονται με το αναπνευστικό σύστημα.

Πώς πρέπει να καταναλώνετε τα κουκούτσια σταφυλιού;


Μπορείτε να τρώτε τα κουκούτσια μαζί με τον καρπό του σταφυλιού, αν θέλετε.Όμως υπάρχουν και καταστήματα φυσικών τροφών και βοτάνων που πουλάνε εκχύλισμα ή κάψουλες κουκουτσιών σταφυλιού, ώστε να μπορείτε να τα περιλαμβάνετε πιο τακτικά στη διατροφή σας.

Η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα είναι 300 mg την ημέρα, όμως μπορείτε να τρώτε όσα σταφύλια θέλετε χωρίς να ανησυχείτε.

Μερικοί θαυμάσιοι τρόποι να συμπεριλάβετε τα κουκούτσια σταφυλιού στη διατροφή σας είναι σε συνταγές για:

Smoothies.
Σούπες.
Κοκτέιλ.
Επιδόρπια.
Ας τα δοκιμάσουμε! Η γεύση μπορεί να μην είναι η καλύτερη, όμως δεν είναι ούτε και ανυπόφορη. Τώρα που γνωρίζετε όλες τις ωφέλειες που μπορούν να έχουν τα κουκούτσια σταφυλιού για το σώμα σας, γιατί δεν ξεκινάτε να τις αξιοποιείτε από τώρα;
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη