Η φωτογραφία από το κοτόπουλο των 70 ημερών του 1950 σε σύγκριση με φωτογραφία από κοτόπουλο 48 ημερών του 2008 η εικόνα μιλάει από μόνη της.
Τι μας κρύβει η βιομηχανία τροφίμων σχετικά με την παραγωγή και την επεξεργασία του κρέατος από κοτόπουλο; Είναι στην πραγματικότητα τόσο ελκυστικό και νόστιμο όσο φαίνεται; Πόσο υγιεινό είναι και τι περιέχει; Τι μας κρύβουν για την επεξεργασία του από το 1970;
Από τα καλλίγραμμα κοτόπουλα του 1950 στις πουπουλένιες μπάλες του σήμερα
Τα ζουμερά και νόστιμα στήθη από κοτόπουλο που βρίσκονται σε supermarkets και κρεοπωλεία της γειτονίας σας είναι πολύ πιθανόν να κρύβουν ένα βρόμικο μυστικό το οποίο είναι ικανό να σας κάνει να σκεφτείτε δυο φορές πριν τα ξανακαταναλώσετε!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι το κρέας από το βιομηχανοποιημένο κοτόπουλο περιέχει μια πληθώρα χημικών βλαβερών στοιχείων που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη σύσταση του. Πριν φτάσει στον καταναλωτή συχνά το φουσκώνουν χρησιμοποιώντας άλμη, ζωμό κοτόπουλου, χημικά βελτιωτικά γεύσης και υφής ακόμη και απόβλητα υποπροϊόντων άλλων ζώων που μπορεί ν’αποτελούν έως και 30% του συνολικού βάρους του κρέατος.
Αντί να παράγουν και να πωλούν καθαρό κρέας κοτόπουλου, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι κάνουν, πολλοί συμβατικοί παραγωγοί εγχύουν στο κρέας τους πριν το συσκευάσουν μια πληθώρα υγρών βελτίωσης και χημικών ουσιών με σκοπό να καλύψουν την κακή ποιότητα του κρέατος τους και να το κάνουν να φαίνεται λαχταριστό και εύγευστο. Η διαδικασία εκτός από παραπλανητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απάτη γιατί δίνει την εντύπωση στους καταναλωτές ότι αγοράζουν περισσότερο κρέας απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.
Η περιεκτικότητα του νατρίου στο συγκεκριμένο κρέας φτάνει έως και 500%!.
Ίσως το χειρότερο κομμάτι της διαδικασίας πάχυνσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να περιορίζει τους παραγωγούς κοτόπουλου στη χρήση των παραπάνω μεθόδων με αποτέλεσμα να έχουμε μια διαδικασία πάχυνσης που αποφέρει βάρος και όγκο διπλάσιο από το φυσιολογικό. Εφόσον οι ενέσιμες ουσίες που χρησιμοποιούνται χαρακτηρίζονται φυσιολογικές το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να περιορίσει τη χρήση τους για να ανησυχήσει την βιομηχανία κρέατος.
Σύμφωνα με την Foster Farms, ένας μεγάλος παραγωγός κοτόπουλου ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν ”φουσκώνει” τεχνικά τα κοτόπουλα του χρησιμοποιώντας μόνο άλμη, ο μέσος καταναλωτής ξοδεύει ακούσια περίπου 1,5$ ανά πακέτο συσκευασμένου διογκωμένου κοτόπουλου μέσα σε άλμη. Αυτό μεταφράζεται σε ένα κρυφό κόστος πάνω από $ 100 το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια που τρώει κοτόπουλο τέσσερις φορές την εβδομάδα
Τα διογκωμένα κοτόπουλα της βιομηχανίας τροφίμων μπορεί να περιέχουν απόβλητα και υποπροϊόντα από χοιρινά, μοσχάρια και άλλα ζώα.
Τα διογκωμένα βιομηχανοποιημένα κοτόπουλα εκτός του ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα αλατιού και εξευγενισμένων χημικών ουσιών όπως το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), το αρσενικό καθώς και διάφορες άλλες χημικές ουσίες, μπορεί να περιέχουν κομμάτια άλλων ζώων ή και ζωικών αποβλήτων.
Η Βρετανική εφημερίδα Independent είχε αναφερθεί ξανά σε μία υπόθεση του 2009 στην οποία είχαν εντοπιστεί πολλά εστιατόρια τα οποία έγχυαν ενέσιμα στο κρέας από κοτόπουλο πολτοποιημένα και υγροποιημένα οστά και χόνδρους από χοίρους και μοσχάρια. Όπως και η ατζέντα πίσω από τη διόγκωση του κρέατος με τη χρήση αλμυρού νερού έτσι και αυτή με τα ενέσιμα υποπροϊόντα ζωικών αποβλήτων έχει ως σκοπό την την διόγκωση και την αύξηση βάρους του κρέατος που αποσκοπεί σε υψηλότερα κέρδη
Μια άλλη έρευνα από το BBC αποκάλυψε παρόμοιες μεθόδους διόγκωσης του κρέατος άλλων ζώων. Αποδεικνύεται ότι η επεξεργασία του κρέατος του κοτόπουλου περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές την έγχυση με ένεση μέσα σε αυτό με πρωτεϊνικό υλικό άλλων ζώων.
Ορισμένοι παραγωγοί ακόμα προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη βρόμικη πρακτική με την αποδόμηση του DNA του τμήματος των άλλων ζώων έτσι ώστε να μην μπορεί να ανιχνευθεί στις εξετάσεις.
Αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική είδηση για αυτούς φυσικά που λόγο θρησκευτικών πεποιθήσεων ή διαιτητικών λόγων τρώνε συγκεκριμένα κοτόπουλο και αποφεύγουν την κατανάλωση άλλων ειδών κρέατος.
Λίγοι γνωρίζουν ότι από το 1970 οι παραγωγοί κρέατος κοτόπουλου χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους διόγκωσης και πάχυνσης που περιλαμβάνουν μέχρι και υποπροϊόντα και απόβλητα άλλων ζώων με σκοπό το κέρδος.
Προτιμήστε ντόπια κρέατα όταν αποφασίσετε να φάτε κοτόπουλο
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να πέσετε θύμα εξαπάτησης από τη βιομηχανία τροφίμων είναι να επιλέξετε να αγοράζετε μόνο ντόπιο κρέας μικρών κτηνοτροφικών παραγωγών ή βιολογικής εκτροφής κρέας ανεξάρτητα από το αν ή όχι έχει πιστοποιηθεί επισήμως ως τέτοιο δεδομένου ότι το βιομηχανοποιημένο κρέας από κοτόπουλο των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων περιέχει το καρκινογόνο χημικό στοιχείο αρσενικό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook
Τι μας κρύβει η βιομηχανία τροφίμων σχετικά με την παραγωγή και την επεξεργασία του κρέατος από κοτόπουλο; Είναι στην πραγματικότητα τόσο ελκυστικό και νόστιμο όσο φαίνεται; Πόσο υγιεινό είναι και τι περιέχει; Τι μας κρύβουν για την επεξεργασία του από το 1970;
Από τα καλλίγραμμα κοτόπουλα του 1950 στις πουπουλένιες μπάλες του σήμερα
Τα ζουμερά και νόστιμα στήθη από κοτόπουλο που βρίσκονται σε supermarkets και κρεοπωλεία της γειτονίας σας είναι πολύ πιθανόν να κρύβουν ένα βρόμικο μυστικό το οποίο είναι ικανό να σας κάνει να σκεφτείτε δυο φορές πριν τα ξανακαταναλώσετε!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι το κρέας από το βιομηχανοποιημένο κοτόπουλο περιέχει μια πληθώρα χημικών βλαβερών στοιχείων που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη σύσταση του. Πριν φτάσει στον καταναλωτή συχνά το φουσκώνουν χρησιμοποιώντας άλμη, ζωμό κοτόπουλου, χημικά βελτιωτικά γεύσης και υφής ακόμη και απόβλητα υποπροϊόντων άλλων ζώων που μπορεί ν’αποτελούν έως και 30% του συνολικού βάρους του κρέατος.
Αντί να παράγουν και να πωλούν καθαρό κρέας κοτόπουλου, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι κάνουν, πολλοί συμβατικοί παραγωγοί εγχύουν στο κρέας τους πριν το συσκευάσουν μια πληθώρα υγρών βελτίωσης και χημικών ουσιών με σκοπό να καλύψουν την κακή ποιότητα του κρέατος τους και να το κάνουν να φαίνεται λαχταριστό και εύγευστο. Η διαδικασία εκτός από παραπλανητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απάτη γιατί δίνει την εντύπωση στους καταναλωτές ότι αγοράζουν περισσότερο κρέας απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.
Η περιεκτικότητα του νατρίου στο συγκεκριμένο κρέας φτάνει έως και 500%!.
Ίσως το χειρότερο κομμάτι της διαδικασίας πάχυνσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να περιορίζει τους παραγωγούς κοτόπουλου στη χρήση των παραπάνω μεθόδων με αποτέλεσμα να έχουμε μια διαδικασία πάχυνσης που αποφέρει βάρος και όγκο διπλάσιο από το φυσιολογικό. Εφόσον οι ενέσιμες ουσίες που χρησιμοποιούνται χαρακτηρίζονται φυσιολογικές το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να περιορίσει τη χρήση τους για να ανησυχήσει την βιομηχανία κρέατος.
Σύμφωνα με την Foster Farms, ένας μεγάλος παραγωγός κοτόπουλου ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν ”φουσκώνει” τεχνικά τα κοτόπουλα του χρησιμοποιώντας μόνο άλμη, ο μέσος καταναλωτής ξοδεύει ακούσια περίπου 1,5$ ανά πακέτο συσκευασμένου διογκωμένου κοτόπουλου μέσα σε άλμη. Αυτό μεταφράζεται σε ένα κρυφό κόστος πάνω από $ 100 το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια που τρώει κοτόπουλο τέσσερις φορές την εβδομάδα
Τα διογκωμένα κοτόπουλα της βιομηχανίας τροφίμων μπορεί να περιέχουν απόβλητα και υποπροϊόντα από χοιρινά, μοσχάρια και άλλα ζώα.
Τα διογκωμένα βιομηχανοποιημένα κοτόπουλα εκτός του ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα αλατιού και εξευγενισμένων χημικών ουσιών όπως το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), το αρσενικό καθώς και διάφορες άλλες χημικές ουσίες, μπορεί να περιέχουν κομμάτια άλλων ζώων ή και ζωικών αποβλήτων.
Η Βρετανική εφημερίδα Independent είχε αναφερθεί ξανά σε μία υπόθεση του 2009 στην οποία είχαν εντοπιστεί πολλά εστιατόρια τα οποία έγχυαν ενέσιμα στο κρέας από κοτόπουλο πολτοποιημένα και υγροποιημένα οστά και χόνδρους από χοίρους και μοσχάρια. Όπως και η ατζέντα πίσω από τη διόγκωση του κρέατος με τη χρήση αλμυρού νερού έτσι και αυτή με τα ενέσιμα υποπροϊόντα ζωικών αποβλήτων έχει ως σκοπό την την διόγκωση και την αύξηση βάρους του κρέατος που αποσκοπεί σε υψηλότερα κέρδη
Μια άλλη έρευνα από το BBC αποκάλυψε παρόμοιες μεθόδους διόγκωσης του κρέατος άλλων ζώων. Αποδεικνύεται ότι η επεξεργασία του κρέατος του κοτόπουλου περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές την έγχυση με ένεση μέσα σε αυτό με πρωτεϊνικό υλικό άλλων ζώων.
Ορισμένοι παραγωγοί ακόμα προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη βρόμικη πρακτική με την αποδόμηση του DNA του τμήματος των άλλων ζώων έτσι ώστε να μην μπορεί να ανιχνευθεί στις εξετάσεις.
Αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική είδηση για αυτούς φυσικά που λόγο θρησκευτικών πεποιθήσεων ή διαιτητικών λόγων τρώνε συγκεκριμένα κοτόπουλο και αποφεύγουν την κατανάλωση άλλων ειδών κρέατος.
Λίγοι γνωρίζουν ότι από το 1970 οι παραγωγοί κρέατος κοτόπουλου χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους διόγκωσης και πάχυνσης που περιλαμβάνουν μέχρι και υποπροϊόντα και απόβλητα άλλων ζώων με σκοπό το κέρδος.
Προτιμήστε ντόπια κρέατα όταν αποφασίσετε να φάτε κοτόπουλο
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να πέσετε θύμα εξαπάτησης από τη βιομηχανία τροφίμων είναι να επιλέξετε να αγοράζετε μόνο ντόπιο κρέας μικρών κτηνοτροφικών παραγωγών ή βιολογικής εκτροφής κρέας ανεξάρτητα από το αν ή όχι έχει πιστοποιηθεί επισήμως ως τέτοιο δεδομένου ότι το βιομηχανοποιημένο κρέας από κοτόπουλο των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων περιέχει το καρκινογόνο χημικό στοιχείο αρσενικό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook
Tags
Διατροφή