5 «Αθώες» Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγουμε αν Θέλουμε να Χάσουμε Κιλά!

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν “απαγορευμένα» τρόφιμα αλλά οι πειρασμοί είναι αποτελεσματικότεροι της σκέψης. Ο Αμερικανός διατροφολόγος Μάικ Ράσελ γράφει στο σάιτ του Shape.com τι πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία.

Οι ρυζογκοφρέτες
Οι περισσότερες έχουν γεύση πλαστικού και είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δεν παχαίνουν. Ο δείκτης τους σε γλυκόζη είναι 91 (με ανώτερο το 100) ενώ όταν τις τρώμε τα σάκχαρα περνούν απευθείας στο αίμα. Κακό για την υγεία και για τη δίαιτά μας.

Η ελαφριά σος στη σαλάτα

Το ξύδι και το λάδι είναι η τέλεια ισορροπία για την υγεία μας και δίνει ωραία γεύση στις σαλάτες. Οταν τρώμε έξω αυτές οι σος περιλαμβάνουν σιρόπι καλαμποκιού και διάφορα άλλα συστατικά με μπερδεμένα ονόματα που “δένουν» τη σάλτσα. Προς αποφυγήν.

Τα χρωματιστά και γλυκά αναψυκτικά

Αν έπρεπε να σβήσουμε ένα μόνο πράγμα από τη λίστα με τα απαγορευμένα αυτό είναι τα γλυκά αναψυκτικά. Οι άχρηστες θερμίδες που περιλαμβάνουν φουσκώνουν τη μέση μας αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό. Επιπλέον τα σάκχαρα με τα οποία είναι γεμάτα κατεβάζουν το ποσοστό της καλής χοληστερίνης και ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια, ιδανικό κοκτέιλ για να αποκτήσουμε καρδιακά νοσήματα.

Tα πολύ μεγάλα ψάρια
Τα ψάρια περιέχουν Ω3 και είναι επωφελή για την υγεία. Αλλά όχι όλα. Ψάρια όπως ο καρχαρίας ή τα ευμεγέθη ψάρια γενικώς περιέχουν 3 φορές περισσότερα βαρέα μέταλλα από τον τόνο και είναι εξαιρετικά επώδυνα στο στομάχι και επικίνδυνα για τον οργανισμό. Ο σολωμός αντίθετα είναι από τις μεγαλύτερες πηγές Ω3 και έχει χαμηλό ποσοστό βαρέων μετάλλων.

Τα επεξεργασμένα ζυμαρικά και δημητριακά

Τα βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα πακέτα δημητριακών που αγοράζουμε για το πρωινό μας ή στα μακαρόνια και το ρύζι. Λέγονται επεξεργασμένα γιατί αφαιρέθηκαν ο φλοιός και οι βιταμίνες από τα σιτηρά. Για να απλοποιήσουμε τη ζωή μας είτε τα καταργούμε τελείως είτε προτιμούμε τα λεγόμενα “πλήρη».
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη