Δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος και απώλεια βάρους! Ένας ακόμη διατροφικός μύθος καταρρίπτεται!!

Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με ιατρό- αιματολόγο. Η πρώτη ερώτησή του (για να με πιάσει μάλλον αδιάβαστη ) ήταν η άποψη μου για τις δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος.

Φυσικά απάντησα όπως θα απαντούσε ο κάθε ενημερωμένος συνάδελφος ότι είναι μύθος κι ότι έχει αποδειχτεί πλέον και επιστημονικά!

Δεν μπορείς να αποκλείεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας!

Αναλυτικότερα αγαπητέ μου αιματολόγε:

Πως μπορείς να πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος με ομάδα αίματος Ο μπορεί να τρώει σχεδόν όλα τα κόκκινα κρεατικά; (δεν λαμβάνεται πουθενά υπόψιν πιθανά προβλήματα υγείας π.χ. υπερλιπιδαιμία ούτε προσδιορίζεται η συχνότητα κατανάλωσης!!!).

Γιατί αποκλείεις τα όλα τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά από τη διατροφή του; Ακόμη από φρούτα μόνο τα σύκα και δαμάσκηνα επιτρέπονται!!! Αστείο!!!

Απορία μου πως θα μπορέσει αυτός ο οργανισμός να εφοδιαστεί με τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία;

Ας πάμε και στην ομάδα Α!!! Λέει στο βιβλίο του Ντ'Ανταμο ότι πρέπει να γίνει χορτοφάγος όποιος ανήκει στην ομάδα αυτή και για την ακρίβεια παρακινεί για αυστηρή χορτοφαγία(η καλύτερα ωμοφαγία!).

Φαντάζομαι σαν ειδικός αγαπητέ μου αιματολόγε γνωρίζεται ότι τα άτομα που επιλέγουν τη χορτοφαγία συνήθως παρουσιάζουν ελλείψεις σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως είναι η Β12 καθώς είναι σύνηθες η εμφάνιση αναιμίας.

Εδώ να τονίσουμε ότι παρόλο που συστήνει τη χορτοφαγία (κατά λέξη από το βιβλίο: Χρειάζεσαι φυτοφαγική διατροφή και μάλιστα στην πιο φυσική της μορφή. Πρέπει δηλαδή ότι τρως να είναι φρέσκο, αγνό και οργανικό.) παρακάτω λέει ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή!!!( κατά λέξη από το βιβλίο : Ωστόσο, ούτε η vegetarian διατροφή ενδείκνυται επειδή χρειάζεσαι πρωτεΐνη, την οποία μπορείς να πάρεις από λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός. )

Θα μπορούσα να συνεχίσω την ανάλυση αλλά το βρίσκω ανούσιο! Με μια απλή αναζήτηση το pubmed θα διαπιστώσεις ότι οι νεότερες έρευνες καταρρίπτουν τον ισχυρισμό διατροφής και δίαιτας για απώλεια βάρους σύμφωνα με την ομάδα αίματος! Το συγκεκριμένο βιβλίο στο οποίο αναφέρθηκα αν θυμάμαι καλά γράφτηκε πριν ~20χρόνια!!!!

Η επιστήμη προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε αγαπητέ μου αιματολόγε ενημερώσου!

Όσες έρευνες και να παρουσιαστούν σε κάποιους ''ειδικούς'' αν δεν «ανοίξουν» τα μυαλά του στην πρόοδο της επιστήμης δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη !

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη