Οι μαγικές ιδιότητες του μελιού…




Το μέλι είναι σίγουρα πολύτιμο στην καθημερινότητα μας, αφού χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική και τα γλυκά, αλλά αποτελεί τη βάση για ενδιαφέρουσες ιατρικές θεραπείες…

Ανάλογα με το πού πηγαίνουν οι μέλισσες στην καθημερινή τους γύρους, η γεύση και το χρώμα του μελιού μπορεί να διαφέρει ριζικά, από το φωτεινό ξανθό μέλι, μέχρι το πλούσιο, σκούρο μέλι Μάνουκα που παράγει η Νέα Ζηλανδία.

Το μέλι τυχαίνει να έχει και μερικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ειδικά αν είναι σκούρο και γι” αυτό χρησιμοποιείται για την επούλωση τραυμάτων εδώ και αιώνες.

Ακολουθούν οι 7 πιο «παράξενες» αλλά και αποτελεσματικές χρήσεις του μελιού:

Φροντίδα τραυμάτων

Η πανάρχαια πρακτική του Αιγυπτιακού πολιτισμού, εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Οι φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού είναι ότι πρέπει για να φροντίσετε εγκάυματα, εκδορές και κοψίματα.

Καταπολεμά τα εντερικά παράσιτα

Αναμείξτε μια αναλογία 1:1:1 νερό, ξύδι και μέλι και πιείτε το. Μπορεί να έχει απαίσια γεύση, αλλά θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε μια ήπια περίπτωση παρασιτικής μόλυνσης. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, ωστόσο, καλό θα ήταν να πάτε σε ένα γιατρό.

Συνεφέρει από το Χανγκόβερ

Η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε φρουκτόζη, βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ πιο γρήγορα. Έτσι μία κουταλιά μέλι σκέτη, ή ακόμα καλύτερα μέσα σε τσάι (γιατί χρειάζεστε και ενυδάτωση) είναι το καλύτερο φάρμακο μετά από μία έξαλλη νύχτα.

Καθαρισμός προσώπου

Το μέλι είναι ένα φυσικό ήπιο απολεπιστικό, το οποίο το καθιστά ιδανικό για το πρόσωπό σας. Καθαρίστε το πρόσωπο σας με μέλι και ζεστό νερό για να απολαύσετε πιο λείο δέρμα και λιγότερη ακμή, αφού αποτελεί σπιτική λύση κατά της ακμής. Εάν έχετε αναπτύξει ένα ιδιαίτερα μεγάλο σπυρί, ταμπονάρετε λίγο μέλι σε αυτό, αφήστε το για μισή ώρα και ξεπλύνετε απαλά. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή ενέργειας

Καταρρέετε μετά από δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο, ή μήπως είστε έτοιμοι να αθληθείτε; Πάρτε μία μεγάλη κουταλιά μελιού και εξασφαλίζετε αρκετή ενέργεια για να τα βγάλετε πέρα.

Καλύτερος ύπνος


Μία γεύση από αλατισμένο μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο σώμα που δυσκολεύουν τον ύπνο.
Εάν αισθάνεστε αϋπνίες , δοκιμάστε να βάλετε λίγο στη γλώσσα σας για να δείτε αν σας βοηθά να χαλαρώσετε και να πέσετε για ύπνο.

Μαλακτικό


Βάλτε μέλι στις άκρες των μαλλιών σας για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα και την ψαλίδα, ή χρησιμοποιήσετε μέλι για να λούσετε τα μαλλιά σας ώστε να είναι πιο γυαλιστερά.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη