ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… [VIDEO]

Το τελευταίο διάστημα η νέα…
«μόδα» στις διατροφικές συνήθειες, θέλει να καταναλώνουμε τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Τι είναι όμως η γλουτένη και γιατί θα πρέπει να προτιμούμε τρόφιμα που δεν την περιέχουν;

Στο βίντεο που ονομάζεται «Η επιστήμη της καλής μαγειρικής: Μια πιο προσεκτική ματιά στη γλουτένη» παρουσιάζεται με απλό τρόπο τι… κάνει η γλουτένη.
Ο σεφ πρωταγωνιστής του βίντεο, στην αρχή, εξηγεί ότι η γλουτένη είναι πρωτεΐνες που περιέχονται στο σταρένιο αλεύρι. Ολα τα λευκά αλεύρια περιέχουν δύο πρωτεΐνες τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη. Οταν προσθέσει κανείς νερό στο αλεύρι οι δύο πρωτεΐνες ενώνονται και σχηματίζουν μια ελαστική μάζα πρωτεϊνών που ονομάζεται γλουτένη.

Αυτό που κάνει τη γλουτένη μισητή για ορισμένους είναι ότι παγιδεύει τον αέρα και φουσκώνει σαν μπαλόνι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που φουσκώνει το ψωμί. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι ότι η γλουτένη μοιάζει με ένα αληθινό μπαλόνι που φουσκώνει, φουσκώνει και ξαναφουσκώνει με αέρα και δεν… σπάει με τίποτα.
πηγή
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… [VIDEO] ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… [VIDEO] Reviewed by D. Papadopoulos on 8:00:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.