Κρυολιπόλυση και λιπογλυπτική με οπτικές ίνες - Ο γιατρός εξηγεί

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νινιού

Τέλος στην αφαίρεση του τοπικού λίπους με την μορφή της λιποαναρρόφησης, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, βάζει η επαναστατική θεραπεία κρυολιπόλυση.

Η κρυολιπόλυση , αρχικά προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα παγώνει με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και απόπτωσή τους. Η νέα μέθοδος δίνει θεαματικά αποτελέσματα όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Γκρίτζαλης σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης

Η νεα μέθοδος προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα όπως:


Είναι μη επεμβατική  – χωρίς νυστέρι και αναισθησία
Είναι ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες
Δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα και τα οστά
Δεν εκχύνονται στον οργανισμό τοξίνες που προέρχονται από τη διαδικασία καταστροφής των λιποκυττάρων, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές
Η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου και χρειάζονται από μία μέχρι τρεις συνεδρίες
Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη

Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι οι περιοχές που συγκεντρώνεται κυρίως το δυστροφικό λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια.

Πλεονεκτήματα της λιπογλυπτικής με οπτικές ίνες

Το SLIM-LIPO (λιπογλυπτική) είναι μέθοδος που εφαρμόζεται στο χειρουργείο, με τοπική αναισθησία και αν χρειάζεται (αναλόγως την περιοχή του σώματος) και μέθη, ανώδυνη δια της χρήσης οπτικής ίνας λέιζερ. Η εφαρμογή γίνεται από μικρές, σχεδόν αδιόρατες οπές στο δέρμα απ΄όπου ο ειδικευμένος χειρουργός κ. Γκρίτζαλης κατευθύνει την οπτική ίνα λέιζερ, η οποία έχει την διπλή ιδιότητα να διαλύει το λίπος και ταυτοχρόνως να συσφίγγει το δέρμα.

Πρόκειται για αρίστη μέθοδο αφαίρεσης περιττού λίπους καθώς αφαιρείται μεγαλύτερη ποσότητα λίπους απ΄ότι με τις παλαιότερες μεθόδους, ενώ ταυτοχρόνως επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή σύσφιγξη δέρματος με αποτέλεσμα να μην προκαλείται η αντιαισθητική χαλάρωση. Θεωρείται γι αυτό ιδανική για περιοχές όπως διπλοσάγωνο και εσωτερικό μπράτσων.

Επίσης η μέθοδος της λιπογλυπτικής (slim-lipo-reshaping) θεωρείται ιδανική για περιοχές του σώματος με ειδικά προβλήματα, όπως τα χαρακτηριστικά «ψωμάκια», η χαλαρή και λιπώδης κοιλιά, το εσωτερικό των μηρών που συνήθως έχει χαλάρωση και η περιοχή γύρω από τα γόνατα.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη