Φτιάξτε “σπιτικό” λάδι μαυρίσματος

Πείτε «ναι» στα φυσικά έλαια και το «σπιτικό» λάδι μαυρίσματος, καθώς η ηλιοθεραπεία και οι βουτιές στην παραλία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Πρόκειται για έλαια που αναζωογονούν και προστατεύουν το δέρμα, ενώ παράλληλα χαρίζουν ένα «ηλιοκαμένο» χρώμα σχεδόν ανέξοδα. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα από τα οφέλη των ελαίων και τις top συνταγές για να αποκτήσετε και εσείς…
το δικό σας σπρέι για την παραλία!

Το λάδι καρύδας θεωρείται το τέλειο φυσικό λάδι μαυρίσματος, αφού επιταχύνει την παραγωγή της μελανίνης στο σώμα. Ωστόσο, δεν αφήνει τις ακτίνες του ηλίου να μετατρέψουν το δέρμα σε ξηρό, αφού του χαρίζει έξτρα υγρασία. Έτσι, το γνωστό και ως “coconut oil” αποτελεί μια καλή εναλλακτική ακόμα για τα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα, αφού παράλληλα είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και προσφέρει φυσική προστασία από τον ήλιο. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα φυσικά έλαια ακίνδυνα όσον αφορά τους ερεθισμούς στο δέρμα.
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή Aloe Vera
Εάν θέλετε να γλιτώσετε το έγκαυμα στην παραλία, αλλά παράλληλα δεν θέλετε να στερηθείτε το μαύρισμα… εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού ή της Aloe Vera, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά! Αυτά τα δυο αγαθά θα βοηθήσουν το δέρμα να εξουδετερώσει την υπεριώδη ακτινοβολία και να βελτιώσει την ελαστικότητα του. Ο συνδυασμός τους θα σας προσφέρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ενώ παράλληλα, θα καταπολεμήσει τις τοξίνες που ίσως προκύψουν μετά την έκθεση στον ήλιο.
Λάδι από φουντούκι και ελαιόλαδο
Ένα λάδι γεμάτο με βιταμίνη Ε που θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για φυσικό μαύρισμα. Το «ατού» του σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι ότι απορροφάται σχετικά γρήγορα από τους πόρους του δέρματος, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» στις καταπραϋντικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και ανακατέψτε το μαζί με λίγες σταγόνες χυμό καρότου και ιωδίου… ειδικά εάν ψάχνετε για πιο γρήγορο μαύρισμα.
Ηλιέλαιο και σησαμέλαιο
Εκτός από το γεγονός ότι συνθέτει μια φυσική ενυδατική κρέμα -μαζί με το καρδαμέλαιο-, το ηλιέλαιο είναι ιδανικό και για την ηλιοθεραπεία. Ειδικότερα, διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί η φυσική ελαστικότητα του δέρματος και η υγρασία του, προστατεύοντας έτσι την επιδερμίδα από τις ρυτίδες και τις λεπτές ραγάδες. Παράλληλα, το αρωματικό σησαμέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικό συστατικό σε λάδι μαυρίσματος, αλλά με μέτρο, καθώς είναι παχύ και κολλώδες.
Φτιάξτε «σπιτικό» λάδι μαυρίσματος… σχεδόν ανέξοδα!
Οι top συνταγές «ομορφιάς» για λάδι μαυρίσματος
- Μια από τις κορυφαίες συνταγές για λάδι μαυρίσματος περιλαμβάνει 80% λάδι καρύδας, 10% ηλιέλαιο, 5% σησαμέλαιο και 5% ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα φυσικά έλαια μεταξύ τους και εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα πριν την έκθεση σας στον ήλιο.
- Ένα λάδι μαυρίσματος που διατηρείται σε σφραγισμένο μπουκάλι μέχρι και επτά ημέρες! Τοποθετήστε μέσα στο μπλέντερ2 κ.σ. λάδι καρύδας και 2 με σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίξτε ½ φλιτζάνι λανολίνη και πέντε σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και απλώστε τη λοσιόν στο σώμα σας.
- Η χρήση μαύρου τσαγιού «απογειώνει» την παρακάτω συνταγή. Σε ένα μπεν μαρί ρίξτε 3 κ.σ. λάδι καρύδας μαζί με 3 κουταλιές βούτυρο κακάο και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά. Μετά προσθέστε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε. Στο τέλος, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε μέσα 400 ml μαύρο τσάι (κρύο) και τοποθετήστε το μείγμα μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού. Απλά πριν το χρησιμοποιήσετε, ανακινείστε το καλά!
- Εύκολο και γρήγορο λάδι για την παραλία… με ιώδιο και ελαιόλαδο! Ανακατέψτε¼ κούπας ελαιόλαδο με ¼ φλιτζάνι baby oil και ½ κουτ. ιώδιο (για τραύματα) μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά. Μεταφέρετε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι και καλό μαύρισμα.
- Μια πιο «θρεπτική» συνταγή για την παραλία είναι το λάδι με έξτρα συστατικά τα:10% λάδι αγριοτριανταφυλλιάς και 3% έλαιο σπόρων καρότου. Βέβαια, για μια λοσιόν μαυρίσματος, προσθέστε 20% χυμό αλόης βέρα.
*Τα φυσικά λάδια δεν παρέχουν αντηλιακή προστασία, οπότε δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το αντηλιακό με υψηλό δείκτη. Γι’ αυτό μην το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία.
flowmagazine.gr

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη