To τσάι matcha που έχει ξεσηκώσει τους διάσημους του Χόλιγουντ

To τσάι matcha που έχει ξεσηκώσει τους διάσημους του Χόλιγουντ
Πανικός γίνεται στο Χόλιγουντ το τελευταίο διάστημα με το τσάι matcha, που φαίνεται να είναι η τρέλα των διάσημων. Ήδη η Γκουίνεθ Πάλτροου είχε δηλώσει λάτρης του από τις αρχές του χρόνου με το παράδειγμά της να ακολουθεί η Άσλει Όλσεν.

Τι είναι το τσάι matcha;

Είναι ένα premium πράσινο τσάι σε σκόνη από την Ιαπωνία. Ενώ όλα τα υπόλοιπα πράσινα τσάι καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, το matcha υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία. Είναι η καρδιά του ιαπωνικού τρόπου για τσάι και γιορτάζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική τελετή του τσαγιού για εκατοντάδες χρόνια.

Ποια τα οφέλη:

Λέγεται πως μία κούπα από αυτό το τσάι έχει τη θρεπτική αξία όσον 10 κανονικού πράσινου τσαγιού.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Ενισχύει τον μεταβολισμό και το κάψιμο θερμίδων
Αποτελεσματική και φυσική αποτοξίνωση
Ηρεμεί το πνεύμα και χαλαρώνει το σώμα
Πλούσιο σε ίνες, χλωροφύλλη και βιταμίνες
Βελτιώνει τη διάθεση και βοηθάει τη συγκέντρωση
Παρέχει βιταμίνη C, σελήνιο, χρώμιο και μαγνήσιο
Προλαμβάνει τις αρρώστιες
Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα


Σημαντικό στοιχείο αυτού του τσαγιού είναι η υψηλή περιεκτικότητά σου σε κατεχίνες και συγκεκριμένα της EGCg, η οποία έχει δράση κατά του καρκίνου.

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών από τους όμοιούς της ρύπανσης, την υπεριώδη ακτινοβολία, ακτινοβολία, και τα χημικά προϊόντα, τα οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των κυττάρων και του DNA. Δεδομένου ότι πάνω από το 60% των κατεχινών στο matcha είναι πραγματικά EGCg, μια καθημερινή θεραπευτική αγωγή matcha μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και διατήρηση της ευεξίας και την ισορροπίας του σώματος.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη