Σουσάμι και μέλι, ένας εξαιρετικός θεραπευτικός συνδυασμός

Το μείγμα από σουσάμι και μέλι είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων.

Είναι ένα μείγμα που όλοι πρέπει να καταναλώνουμε. Εκτός από την καταπληκτική γεύση του, θεραπεύει πολλές ασθένειες. Αυτό το προϊόν βρίσκεται σε πολλά διατροφικά προγράμματα και ως επί το πλείστον στη μεσογειακή διατροφή.
Το σουσάμι αποτελεί ιδανική πηγή βιταμινών και μετάλλων και περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, φώσφορο, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα. Από βιταμίνες, το σουσάμι περιέχει Ε, Α και Β.

Το μείγμα από μέλι και σουσάμι αποτελεί πηγή απαραίτητων αμινοξέων και θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που όλοι χρειαζόμαστε. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι περιέχει επίσης αρκετές θερμίδες. Τα οφέλη της κατανάλωσής του είναι μεγάλα και αν θέλετε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη θα πρέπει να το καταναλώνετε το πρωί με άδειο στομάχι.

Οφέλη: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη δυσκοιλιότητα, μειώνει την επιθυμία κατανάλωσης γλυκών, βοηθά στην αντιμετώπιση των παθήσεων του στομάχου, της γαστρίτιδας, του έλκους και της κολίτιδας.

Ο συνδυασμός μελιού-σουσαμιού ενισχύει τον μυελό των οστών, τονώνει την πνευματική δραστηριότητα και αυξάνει τη φυσική αντοχή, την ομορφιά και τη λάμψη των μαλλιών και του δέρματος.

Συνταγή για μείγμα από σουσάμι και μέλι:

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας σουσάμι (ή φρεσκοτριμμένο σουσάμι, διότι μπορεί εύκολα να αναμιχθεί με το μέλι) μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές μείγμα που να μοιάζει με χαλβά.

Αυτή η ποσότητα έχει υψηλή διατροφική αξία και περιέχει περίπου 155 θερμίδες, 8 γραμμάρια λίπους, 21 γραμμάρια υδατανθράκων, 1 γραμμάριο ινών και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι προτιμότερο να το τρώτε το πρωί.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη