Χυμός για το ζάχαρο!

Η γλυκόζη (ζάχαρο του αίματος) είναι ένα πολύτιμο «καύσιμο» για όλα τα κύτταρα του σώματος όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα.

Όταν όμως επί χρόνια η γλυκόζη είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο αίμα από το κανονικό λειτουργεί σαν ένα αργό δηλητήριο:
από τη μια καταστρέφει την ικανότητα των κυττάρων του παγκρέατος να παράγουν ινσουλίνη (ορμόνη που βάζει τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα) και από την άλλη ενεργοποιεί μια αλληλουχία χημικών αντιδράσεων που προκαλούν μη αναστρέψιμες παθολογικές καταστάσεις στα αγγεία καταστρέφοντας το ενδοθήλιο (το εσωτερικό του τοιχώματος των αγγείων). Μόλις συμβεί αυτό, αρχίζει η σταδιακή καταστροφή των νεύρων και διαφόρων οργάνων και ιστών.
Δείτε: Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά;
Οι βλάβες δεν προκαλούνται από τη μια στιγμή στην άλλη: μπορεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια μέχρι να φανούν, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ο χρόνος για να ρυθμίσει κάποιος καλά το “ζάχαρο” του αίματος και να προστατεύσει την υγεία του από τις καταστροφές.
Δείτε: Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις

Αυτή είναι μια απλή συνταγή ενός γευστικού smoothie που βοηθάει όσους έχουν υψηλό ζάχαρο…

Θα χρειαστείτε:

1 πράσινο μήλο
1 πικρό νεροκολόκυθο
μισό αγγούρι
2 κλωναράκια σέλινο
μισό λεμόνι
Τα περνάτε στον αποχυμωτή και είναι έτοιμο…
Προσοχή: Πάντα να απευθύνεστε στον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε συνταγή, ειδικά εάν λαμβάνεται παράλληλα και φαρμακευτική αγωγή

Δείτε ακόμη: Κανέλα. Το φυσικό όπλο κατά του ζαχάρου!

Σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο;

Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά

Γιατί ο Διαβήτης ΔΕΝ είναι μια Νόσος του Ζαχάρου.

Και στην ενότητά μας «χυμοί», θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που επίσης προασπίζουν την υγιεία μας!

Στην ενότητά μας «ροφήματα», θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που τέρπουν και ωφελούν την υγιεία μας!!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη