ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Χρυσό Μέλι ένα φυσικό αντιβιοτικό ,με κουρκουμη
Θεωρείται ενα ισχυρότερο αντιβιοτικό και πιστοποιείται από την Ayurveda. . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις, ως αντι-φλεγμονώδη, που διευκολύνει  τις εποχιακές αλλεργίες, και για γενικό ανοσολογικό Ενα φυσικό μείγμαχωρίς παρενέργειες, προωθεί τα ευεργετικά της  χλωρίδασ του εντέρου, και βελτιώνει την πέψη.



Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2010 στο FASEB Journal εξηγεί πώς το μέλι σκοτώνει τα βακτηρίδια. Αυτό δείχνει ότι οι μέλισσες κάνουν μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που ονομάζεται αμυντίνη-1 .Αυτή η πρωτεΐνη θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα μπορούσαν να την καταπολέμηση των λοιμώξεων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά.

Η Κουρκούμη εχει αντιμικροβιακή δυνατότητα  και να σκοτώσει τα βακτήρια και τους ιους   που έχουν αποδειχθεί σε πειράματα σε ζώα και σε δοκιμαστικό σωλήνα, ενώ οι ανθρώπινες μελέτες είναι ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια. Αυτό το μπαχαρικό έχει μια μακρά ιστορία της χρήσης σε βότανα, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ινδία.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να κάνει το μείγμα Χρυσή Μέλι, πώς να το πάρει, και τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Συστατικά:

100 γραμμάρια (3.5 oz) ακατέργαστο μέλι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κουρκούμη
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι (για την βελτιστοποίηση  του κουρκούμη για απορρόφηση
Για κάποια επιπλέον οφέλη στην υγεία μπορείτε επίσης να προσθέσετε:

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας αφιλτράριστο μηλόξυδο
Προετοιμασία:

Προσθέστε την κουρκούμη σε σκόνη και το μαύρο πιπέρι στο μέλι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Εάν χρησιμοποιείτε επίσης το ξύσμα λεμονιού και  το μηλόξυδο, προσθέστε  τα επίσης. Βάλτε το μείγμα σε ένα (κατά προτίμηση)  σε γυαλί,σε  αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες (μην το καταναλώσουν εάν αναπτυχθεί μια μεταλλική γεύση).

Οδηγίες για τη χρήση:

Το ποσό που παίρνετε εξαρτάται από τις ανάγκες σας και τα προβλήματα υγείας.

Για γενική υποστήριξη του ανοσοποιητικού και τις εποχιακές αλλεργίες, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ημερησίως.
Εάν παίρνετε για ένα κρυολόγημα ή γρίπη, να λάβει μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε ώρα κατά την πρώτη ημέρα της θεραπείας σας. Την δεύτερη ημέρα, να λάβει μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε 2 ώρες. Την τρίτη ημέρα, μισό κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα θα είναι αρκετή.
Αν είστε θεραπεία μιας αναπνευστικής κατάστασης ( άσθμα , βρογχίτιδα, προβλήματα στους πνεύμονες ), έχει προταθεί  μισό κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα.
Θα πρέπει να έχετε  την συνταγή στο στόμα σας μέχρι να διαλυθεί πλήρως.

Συμβουλές:

Το μίγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τοστ. Απλώστε το Χρυσό Μέλι σε όλο   το τοστ  και να απολαύσετε το πρωινό.

Ή, να το προσθέσετε στο σας πράσινο smoothie .

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μίγμα για να κάνει  τσάι (ή ένα ζεστό τονωτικό). Το αφέψημα θα είναι πολύ νόστιμο, αν μπορείτε επίσης να προσθέσετε λεμόνι. Απλά ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας με μέλι Χρυσή με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ.

Σύμφωνα με την ιατρική Ινδο-Θιβέτ, κουρκούμη θα πρέπει να λαμβάνονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές

Πριν από το φαγητό είναι το καλύτερο για το λαιμό και τους πνεύμονες.
Με το φαγητο είναι το καλύτερο για το πεπτικό σύστημα.
για το παχύ έντερο και τα νεφρά.
Προσοχή:

Κουρκούμη δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που πάσχουν από προβλήματα της χοληδόχου κύστης. Το μπαχαρικό προκαλεί σύσπαση των μυών της χοληδόχου κύστης. Επίσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θεωρείται γενικά ως ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αν έχετε ήδη χαμηλή αρτηριακή πίεση ή έχετε προβλήματα με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πρώτα.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη