5 συνήθειες που προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά


Για να αποφύγετε το φούσκωμα, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε ήρεμα, μετρημένα και να μασάτε καλά την τροφή σας, για να έχετε καλύτερη πέψη και να μη συγκεντρωθούν αέρια.
Το φούσκωμα στην κοιλιά δεν αποτελεί πάντα σύμπτωμα συγκέντρωσης αερίων σε αυτό το σημείο του σώματος. Αν και το αποθηκευμένο λίπος μπορεί να είναι μία αιτία, για τις περισσότερες γυναίκες που υποφέρουν από φούσκωμα στην κοιλιά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι.
Πιθανώς, να έχετε προσέξει ότι η κοιλιά σας μοιάζει επίπεδη το πρωί και ότι η σιλουέτα σας είναι όπως την επιθυμείτε. Ωστόσο, καθώς οι ώρες περνούν, παρατηρείτε ότι η κοιλιά σας φουσκώνει σε σημείο που τα ρούχα σας μοιάζουν στενότερα από ότι συνήθως. Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα;
Είναι πιθανό να έχει παγιδευτεί αέρας στον πεπτικό σας σωλήνα, ως αποτέλεσμα των κακών διατροφικών συνηθειών και της κατανάλωσης ορισμένων τροφών που δεν είναι ανεκτές από τον οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Για να καταπολεμήσετε το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε τις συγκεκριμένες συνήθειες και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τις εγκαταλείψετε.
Τροφικές δυσανεξίες

Οι τροφικές δυσανεξίες δεν πρέπει να παραβλέπονται επειδή, εκτός του ότι προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά, μπορούν επίσης να οδηγήσουν και σε άλλα προβλήματα υγείας. Αν πιστεύετε ότι δεν έχετε καμία τροφική αλλεργία, ξανασκεφτείτε το, ειδικά αν προσέξετε ότι έχετε φούσκωμα στην κοιλιά. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στο στάρι δεν μπορούν να χωνέψουν τη γλουτένη, με αποτέλεσμα να πάσχουν από πεπτικά προβλήματα που περιλαμβάνουν φούσκωμα στην κοιλιά και τυμπανισμό. Κάτι πολύ παρόμοιο συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Ποια είναι η λύση; Δείτε έναν ειδικό γιατρό και ζητήστε να κάνετε ένα τεστ δυσενεξίας σε τροφές. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, είναι σημαντικό να αλλάξετε τη διατροφή σας και να αποφεύγετε τις συγκεκριμένες τροφές.
Επεξεργασμένες τροφές



Οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου και άλλων ουσιών που δεν έχουν καμία ωφέλεια για το στομάχι σας. Το νάτριο είναι μία από τις κύριες αιτίες κατακράτησης υγρών για το σώμα και αποτελεί ακόμα μία αιτία για το φούσκωμα στην κοιλιά. Σε αυτές περιλαμβάνονται επίσης οι τροφές που κρύβονται πίσω από τις ετικέτες «υγιεινό προϊόν», όπως για παράδειγμα εκείνες που γράφουν «ελαφρύ» ή «μηδέν», ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν να περιέχουν μεγάλη ποσότητα νατρίου και άλλων συστατικών αλλά σε μικρότερες ποσότητες.

Ποια είναι η λύση; Επιλέγετε τις φυσικές τροφές και εκείνες που φτιάχνετε στο σπίτι. Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και πλήρη δημητριακά, που περιέχουν πολύ λιγότερο νάτριο ή καθόλου.

Τρώτε πολύ γρήγορα

Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε αργά και να μασάτε καλά την τροφή σας, επειδή αν τρώτε βιαστικά καταπίνετε αέρα χωρίς να το συνειδητοποιείτε, κάτι που επίσης μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα στην κοιλιά. Πολλοί άνθρωποι δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να φάνε με υγιεινό τρόπο, έτσι η κοιλιά τους μοιάζει συνεχώς φουσκωμένη.

Ποια είναι η λύση; Είναι πολύ σημαντικό να μασάτε καλά την τροφή σας και να τρώτε αργά, προκειμένου να έχετε καλύτερη πέψη και να αποφύγετε τη συγκέντρωση αέρα στο στομάχι.
Υπερβολική κατανάλωση ανθρακούχων ποτών



Τα αναψυκτικά και τα ποτά μπορεί να μας δροσίζουν και να μας ξεδιψούν. Ωστόσο, δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τον οργανισμό μας, επειδή δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. Επιπροσθέτως, περιέχουν ουσίες οι οποίες δημιουργούν φλεγμονή στο στομάχι και προκαλούν διάφορα άλλα πεπτικά προβλήματα. Το αέριο που δημιουργεί τις φυσαλίδες στα συγκεκριμένα ποτά είναι υπεύθυνο για το άμεσο φούσκωμα στην κοιλιά. Επιπλέον, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν, προκαλούν επίσης τυμπανισμό.

Ποια είναι η λύση; Αποφύγετε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών και επιλέγετε να πίνετε αντί αυτών περισσότερο νερό και φυσικούς χυμούς.
Τρώτε λίγο πριν πάτε για ύπνο

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι δεν ξέρουν πώς να φάνε πριν πάνε για ύπνο. Το βραδινό είναι ένα από τα κύρια γεύματα· θα πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο ή τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο και να είναι ελαφρύ και εύπεπτο. Το να τρώτε λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους και φλεγμονή στο σώμα. Επίσης, εμποδίζει την καλή πέψη και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα.

Ποια είναι η λύση; Τρώτε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο, πάνω από όλα ελαφριές τροφές και, αν δεν έχετε άλλη επιλογή, φάτε λίγο φρούτο ή γιαούρτι. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Επομένως, τρώτε ένα καλό πρωινό και ένα ελαφρύ βραδινό για να έχετε καλύτερη πέψη.
Να θυμάστε!

Αν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξετε τις κακές συνήθειες που ίσως έχετε. Θα πρέπει επίσης να βελτιώσετε τη διατροφή σας, να επιδίδεστε σε περισσότερες σωματικές δραστηριότητες και να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής δεν θα σας βοηθήσει μόνο να έχετε επίπεδη κοιλιά αλλά και να βελτιώσετε γενικά τη σιλουέτα σας και, κυρίως, την υγεία σας.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη