Θεραπεύστε το άσθμα με 4 απλά βήματα


Το άσθμα είναι μια χρόνια νόσος που ερεθίζει και στενεύει τους αεραγωγούς των πνευμόνων. Τα βασικά συμπτώματα του άσθματος περιλαμβάνουν βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στο στήθος. Το άσθμα εμφανίζεται συχνά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών. Υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές αγωγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπευτείτε από το άσθμα, υπάρχουν όμως και μερικές φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του και να σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του.
Οι 4 συνδυασμοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε το άσθμα
Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα


Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη υγεία, όμως δεν παράγονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αλλά θα πρέπει να τα παίρνουμε από τις τροφές που καταναλώνουμε, γιαυτό είναι καλό να προτιμάτε τροφές που τα περιέχουν. Να τρώτε περισσότερα ψάρια,λιναρόσπορο και αυγά, διότι είναι πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υγιή λιπαρά μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής του αναπνευστικού συστήματος και των πνευμόνων.

Βιταμίνη C


Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά σημαντική για τους πνεύμονες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να μειώσει την παρουσία αλλεργιογόνων στους πνεύμονες, που προκαλούν συνήθως το άσθμα. Η ημερήσια συνιστώμενη δόση βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι 80 mg. Εάν πάσχετε από άσθμα, η δόση αυτή θα πρέπει να αυξηθεί. δοκιμάστε να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως κόκκινες πιπεριές, λάχανο, μπρόκολο, φράουλες κλπ.

Βιταμίνη Β12


Έρευνα έχει δείξει ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του άσθματος. Το κρέας, το γάλα και τα αυγά είναι οι τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β12.

Φλαβονοειδή


Τα φλαβονοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να συμβάλλουν στη θεραπεία του άσθματος. Τα φλαβονοειδή έχουν μια θετική επίδραση στον οργανισμό, βελτιώνουν την απορρόφηση της βιταμίνης C και καταπραΰνουν από πολλές ασθένειες. Μπορούν ακόμα να προστατεύσουν τους πνεύμονες και να μειώσουν τυχόν φλεγμονές. Τα φλαβονοειδή περιέχονται συνήθως στο πράσινο τσάι, το τζίντζερ, σε σπόρους σταφυλιών, κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα, πιπεριές, ντομάτες και πορτοκάλια.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη