Αντίο στην ποδάγρα με φυσικές θεραπείες

Ο χυμός των κερασιών βοηθάει στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος και στην ανακούφιση από τον πόνο, ενώ η βρομελίνη στον ανανά μειώνει τη φλεγμονή.Αντίο στην ποδάγρα με φυσικές θεραπείες

Η ποδάγρα είναι μια πολύ οδυνηρή μορφή αρθρίτιδας, που οφείλεται στη συσσώρευση ουρικού οξέος στο αίμα. Η ουσία αυτή είναι αποτέλεσμα της αποσύνθεσης των ουσιών που ονομάζονται πουρίνες, οι οποίες βρίσκονται σε όλους τους ιστούς του σώματος και σε τροφές όπως τα κόκκινα κρέατα, το συκώτι, τα φασόλια και τα ξερά μπιζέλια.

Όταν ένα άτομο είναι υγιές, το ουρικό οξύ που διαλύεται στο αίμα φιλτράρεται από τα νεφρά και αποβάλλεται από το σώμα μέσω των ούρων.

Ωστόσο, όταν τα νεφρά δεν μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά το ουρικό οξύ, αυτό σχηματίζει κρυστάλλους και συσσωρεύεται στις αρθρώσεις, προκαλώντας αυτό που είναι γνωστό ως ποδάγρα.

Αυτή η χρόνια νόσος προσβάλλει τις αρθρώσεις και μειώνει την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Για το λόγο αυτό οι ασθενείς με ποδάγρα αναζητούν συνεχώς θεραπείες για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Σημαντικά στοιχεία για την ποδάγρα
Συχνά οι άνθρωποι που πάσχουν από ποδάγρα παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα όταν αυτή προσβάλλει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού τους. Το δάχτυλο παρουσιάζει ευαισθησία, ερύθημα, θερμότητα και οίδημα.

Επίσης, ο πόνος και η φλεγμονή σταδιακά αυξάνονται και επεκτείνονται σε άλλα σημεία του σώματος όπως:

Στην καμάρα του ποδιού.
Στους αστραγάλους.
Στις φτέρνες.
Στα γόνατα.
Στους καρπούς.
Στα δάχτυλα των χεριών.
Στους αγκώνες.
Στην αρχή, οι κρίσεις ποδάγρας περνούν μετά από μερικές ημέρες ή ο ασθενής δεν τις προσέχει καν. Με τον καιρό τα συμπτώματα γίνονται εμφανέστερα, οι εξάρσεις διαρκούν περισσότερο και απαιτείται θεραπευτική αγωγή για τον έλεγχό τους.

Ένα άτομο έχει περισσότερες πιθανότητες να υποφέρει από ποδάγρα αν:

Είναι άνδρας.
Έχει οικογενειακό ιστορικό ποδάγρας.
Είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Πίνει οινοπνευματώδη ποτά.
Καταναλώνει τροφές πλούσιες σε πουρίνες.
Εκτίθεται σε μόλυβδο  από το περιβάλλον.
Έχει κάνει μεταμόσχευση οργάνου.
Λαμβάνει φάρμακα όπως διουρητικά, ασπιρίνη, κυκλοσπορίνη ή λεβοντόπα.
Λαμβάνει νιασίνη.
Η διάγνωση της ποδάγρας μπορεί να είναι πολύπλοκη, καθώς τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα άλλων προβλημάτων υγείας. Για να βεβαιωθείτε ότι πάσχετε από αυτή τη νόσο, ο γιατρός σας μπορεί να πάρει ένα δείγμα υγρού από τις αρθρώσεις που παρουσιάζουν φλεγμονή για να διαπιστώσει αν υπάρχουν κρύσταλλοι ουρικού οξέος.
Διαβάστε επίσης: Πώς να μειώσετε το ουρικό οξύ φυσικά

Φυσικές θεραπείες για την ποδάγρα
Όταν ο γιατρός διαγνώσει ποδάγρα σε κάποιον ασθενή, η θεραπευτική αγωγή που δίνει περιλαμβάνει τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (NSAID), όπως ιβουπροφαίνη, και μικρές δόσεις κορτικοστεροειδών, όπως πρεδνιζόνη και κολχικίνη.

Τα φάρμακα αυτά ανακουφίζουν από τον πόνο και προλαμβάνουν μελλοντικές εξάρσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ασθενούς. Ωστόσο τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν συνιστώνται για καθημερινή λήψη, καθώς μακροπρόθεσμα μπορούν να έχουν παρενέργειες στην υγεία σας.

Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος, χωρίς να βλάψουν την υγεία σας.

Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσουμε μια φυσική θεραπεία σχεδιασμένη ειδικά για την αντιμετώπιση της ποδάγρας, καθώς συνδυάζει συστατικά με αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με εκείνο των φαρμάκων, αλλά χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για πιθανές αρνητικές παρενέργειες σε άλλα μέρη του σώματος.

Συστατικά

1 φλιτζάνι χυμό κερασιών
1 ανανά
1-2 κουταλιές της σούπας κύμινο
2,50 εκατοστά ρίζα τζίντζερ ή 1 1/2 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο τζίντζερ
Μέλι
Οδηγίες

Αφαιρέστε το βλαστό και καθαρίστε τον ανανά. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σάρκα, όμως μπορείτε να αξιοποιήσετε και το βλαστό, που επίσης περιέχει βρομελίνη.
Κόψτε τον ανανά σε μεγάλα κομμάτια και χτυπήστε τα στο μπλέντερ.
Προσθέστε το χυμό των κερασιών, το κύμινο και το τζίντζερ.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και κλείστε το σφιχτά.
Βάλτε το βάζο στο ψυγείο και αφήστε το εκεί για δέκα ημέρες.
Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι (προαιρετικά) για να βελτιώσετε τη γεύση του τζίντζερ και του κύμινου.
Αυτό το απίστευτο ρόφημα θα διατηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα, εφόσον το δοχείο είναι καλά κλεισμένο.
Για να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ποδάγρας, θα πρέπει να το πίνετε κάθε μέρα.
Χάρη στις απίστευτες ιδιότητές του, το ρόφημα αυτό συνιστάται και για την αντιμετώπιση άλλων ειδών αρθρίτιδας και διαφόρων πόνων στους μυς και στις αρθρώσεις. Η καθημερινή κατανάλωσή του θα εξασφαλίσει στον οργανισμό σας υγιεινές θρεπτικές ουσίες.

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη