Τα μικρόβια είναι η λύση για την παχυσαρκία

Μία μικρή δόση του μικροβίου E.coli στο έντερο φαίνεται να παρεμποδίζει τη λαχτάρα για γλυκά σύμφωνα με έρευνα.
Μέθοδος BEAT κατά της παχυσαρκίας
Πάνω από 600 εκατομμύρια οι παχύσαρκοι
Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου λόγω παχυσαρκίας
Ένα αχλάδι την ημέρα τα κιλά τα κάνει πέρα
Σας παχαίνει η δουλειά;
Προσοχή στα κιλά του συζύγου
Οι νευροεπιστήμονες ...
στο Πανεπιστήμιο της Augusta διαπίστωσαν ότι 15 ώρες μετά την εισαγωγή μίας μικρής δόσης E.coli στο έντερο πειραματόζωων άρχισαν να ανεβαίνουν τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, που βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης ασκώντας ανορεξιογόνο δράση.
Μέσα σε διάστημα 7 ημερών οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η όρεξη για γλυκά μειωνόταν αρκετά όπως επίσης συνέβαινε και με τους υποδοχείς της γλυκιάς γεύσης που βρίσκονται στη γλώσσα. Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι τα ποντίκια παρέμεναν υγιή και ότι η όρεξή τους για άλλα τρόφιμα παρέμενε αναλοίωτη.

Η ιδέα τους ήταν να παρατηρήσουν τι μπορεί να συμβαίνει στην όρεξή μας όταν αλλάξει το μικροβιακό περιβάλλον του εντέρου.

Όσο για το E.coli εξηγούν ότι στο μυαλό των περισσοτέρων θεωρείται ένα μικρόβιο που προκαλεί συμπτώματα γαστρεντερίτιδας αλλά στην πραγματικότητα μόνο κάποια στελέχη του μικροβίου δημιουργούν τόσο σοβαρά προβλήματα.
Τα μικρόβια είναι η λύση για την παχυσαρκία Τα μικρόβια είναι η λύση για την παχυσαρκία Reviewed by D. Papadopoulos on 6:30:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.