Λίφτινγκ με βιταμίνες



Για κάθε πρόβλημα ομορφιάς υπάρχει το σωστό κοκτέιλ με βιταμίνες.
Συμβαίνει συχνά να κοιτάζουμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη και αυτό να δείχνει κουρασμένο, σχεδόν θλιμμένο. Να προσπαθούμε με διάφορα τεχνάσματα να το αναζωογονήσουμε και να μην καταφέρνουμε τίποτα. Ακόμα και με λίφτινγκ, το δέρμα θα έδειχνε και πάλι γερασμένο. Στο βιβλίο του «Forget the Knife» («Ξεχάστε το νυστέρι»), ο πλαστικός χειρουργός Alexander Covey εξηγεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τροφοδοτήσουμε το πρόσωπο με τις απαραίτητες δραστικές ουσίες σε επαρκείς ποσότητες είναι τα «ενέσιμα συμπληρώματα». Ακριβώς εκεί που το χρειάζεται, με ενέσεις. «Το δέρμα είναι ο πιο απομακρυσμένος ιστός, πράγμα που σημαίνει ότι τα θρεπτικά στοιχεία από τη διατροφή δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε αυτό σε επαρκείς ποσότητες. Με τις ενέσεις, τα δραστικά συστατικά φτάνουν στο δέρμα και καταφέρνουν να ικανοποιήσουν όλες του τις ανάγκες», αναφέρει στο βιβλίο του ο ειδικός.

Μεσοθεραπεία
Οι τεχνικές της μεσοθεραπείας, με άλλα λόγια της μεθόδου των πολλαπλών εγχύσεων στη μεσαία στιβάδα του δέρματος, είναι γνωστές εδώ και χρόνια στους γιατρούς της ομορφιάς. Στα κατάλληλα διαλύματα, οι βιταμίνες αναπτύσσουν την αντιοξειδωτική τους δράση, διεγείρουν τις λειτουργίες των ινοβλαστών, αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου, συσφίγγουν τους ιστούς, εξασφαλίζουν ακόμη και ελαστικότητα στο χαλαρωμένο δέρμα. Ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος και τα ιδιαίτερα προβλήματα, ο ειδικός διαλέγει τις σωστές ενέσιμες ουσίες. Μάθετε τι ακριβώς μπορούν να κάνουν για εσάς.

Χαλάρωση
Βιταμίνη Ε
Η ηλιακή ακτινοβολία, η μόλυνση, το στρες προκαλούν τη σύνθεση ελευθέρων ριζών μέσα στο σώμα. Οι ρίζες αυτές επιτίθενται στους ινοβλάστες και τους εμποδίζουν να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι η χαλάρωση. Η βιταμίνη Ε καταφέρνει να δεσμεύσει τις ελεύθερες ρίζες και να δημιουργήσει μόρια τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από το σώμα. Για τον σκοπό αυτό γίνονται ενέσεις μεσοθεραπείας με ένα διάλυμα που περιέχει την ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ και DMAE. Ο συνδυασμός αυτός ασκεί προστατευτική δράση στις ίνες του δέρματος και αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου. Περισσότερο κολλαγόνο σημαίνει πιο σφιχτό δέρμα.
ΙΝFO: Για την έναρξη της θεραπείας, χρειάζεται ένα σχήμα «εφόδου» με 3-4 επαναλήψεις, σε απόσταση μίας εβδομάδας μεταξύ τους. Αργότερα γίνεται μία «αναμνηστική» εφαρμογή κάθε 2 μήνες για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Θαμπή επιδερμίδα
Βιταμίνες Β
Για να προσδώσουν λάμψη, οι ειδικοί χρησιμοποιούν κοκτέιλ με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος και τονώνουν τη δράση της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε και της λευκαντικής βιταμίνης C. Συγχρόνως, ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος ενισχύουν την αναπαραγωγή των κυττάρων και το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος και έτσι το κάνει να δείχνει ξεκούραστο και καλά ενυδατωμένο.
INFO: Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 4-8 επαναλήψεις, σε απόσταση 2 εβδομάδων μεταξύ τους.

Ανάπλαση
Βιταμίνη Α
Οι ρυτίδες, οι ουλές και τα σημάδια από τα σπυράκια είναι από τα πιο δύσκολα στοιχήματα της επιστήμης. Η απάντηση έρχεται από τη βιταμίνη Α, την ουσία με τη μέγιστη αναπλαστική δράση. Τα κύτταρα του δέρματος διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς για τη βιταμίνη Α και έτσι επαναπρογραμματίζονται με βάση τις νέες οδηγίες που τους διοχετεύει. Σε όλη την έκταση του δερματικού ιστού, οι λειτουργίες αποκαθίστανται: αποβάλλεται η κεράτινη στιβάδα των νεκρών κυττάρων, που επιβαρύνει την επιφάνεια, τονώνεται η λειτουργία των ινοβλαστών, που παράγουν το κολλαγόνο, περιορίζεται η ελάστωση (μειωμένη δύναμη και ελαστικότητα του δέρματος) που υπάρχει κάτω από τις ουλές. Το δέρμα αναπλάθεται.
INFO: Η θεραπεία χρειάζεται 3 επαναλήψεις σε απόσταση 21 ημερών. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάζεται με κλασματικό λέιζερ, που διεγείρει τους ινοβλάστες.

Γήρανση
Βιταμίνη D
Το καινούργιο μυστικό της αντιγήρανσης είναι η βιταμίνη D. Όπως βοηθάει τα οστά να είναι γερά και ανθεκτικά (θεωρείται χρήσιμη στην πρόληψη της οστεοπόρωσης), το ίδιο κάνει και για το δέρμα. Η παρουσία της είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν σωστά οι ινοβλάστες και να συνθέσουν κολλαγόνο. Χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ αντιγήρανσης μαζί με υαλουρονικό οξύ. Μετά από μία τέτοια θεραπεία, η επιδερμίδα είναι τόσο καλά ενυδατωμένη, ώστε δεν «τραβάει» και δεν ζητάει ενυδατική κρέμα.
INFO: Για να κάνουμε εντατική αντιγήρανση, η εφαρμογή επαναλαμβάνεται μία φορά τον μήνα επί 6 μήνες.

Δυσχρωμίες
Βιταμίνη C
H βιταμίνη C είναι το συστατικό που προστατεύει το εσωτερικό των φρούτων από το μαύρισμα. Την ίδια λευκαντική δράση αναπτύσσει και στο δέρμα, κάτι που ήξεραν οι γιαγιάδες μας όταν άπλωναν χυμό λεμονιού στο πρόσωπο για να έχουν λευκή και λαμπερή επιδερμίδα. Σήμερα, οι δερματολόγοι κάνουν ενέσεις μεσοθεραπείας με διαλύματα που περιέχουν βιταμίνη C, έτσι ώστε να διαλύουν τη συγκεντρωμένη μελανίνη και να ρυθμίζουν τη λειτουργία των μελανινοκυττάρων που την εκκρίνουν.
INFO: Χρειάζεται 1-2 επαναλήψεις, μία φορά τον μήνα. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάζεται με πίλινγκ που περιέχουν βιταμίνη C.

Μαύροι κύκλοι
Βιταμίνη Κ
Το σκούρο χρώμα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια οφείλεται στο αίμα που μένει στάσιμο μέσα στα αγγεία και δεν καταφέρνει να κυκλοφορήσει φυσιολογικά. Για να αποκατασταθεί η λειτουργία των αγγείων, πρέπει να ενισχυθούν τα τοιχώματά τους. Αυτό πετυχαίνει η βιταμίνη Κ σε συνδυασμό με τη C, το φυτικό εκχύλισμα ρούσκου. Έτσι βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία γύρω από τα μάτια, παροχετεύονται τα κατακρατημένα υγρά και τονώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Συγχρόνως, το κοκτέιλ περιέχει το εξαπεπτίδιο αργιρελίνη, μια πρωτεΐνη που παρέχει αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό
του μπότοξ. Μειώνει τη σύσπαση των μυών του προσώπου και έτσι εμποδίζει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.
INFO: Τα αποτελέσματα φαίνονται από τις πρώτες εφαρμογές. Ωστόσο, ο αριθμός των επαναλήψεων εξαρτάται από την ένταση του προβλήματος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, δερματολόγο, και την κ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΥΜΠΑΝΙΔΟΥ, δερματολόγο.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη