Δώστε προσοχή στα συμπτώματα! Ποιοι είναι οι δύο ύπουλοι πόνοι που φανερώνουν καρκίνο


Ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα..

«ηχηρό» σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι …φαινομενικά αθώοι πόνοι, όπως ο πόνος στη μέση ή το χέρι μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.

Δείτε ποιοι είναι οι πόνοι
που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιο τύπο καρκίνου αντιστοιχούν...

1. Πόνος στη μέση – καρκίνος στο πάγκρεας

Ο καρκίνος στο πάγκρεας θεωρείται «αθόρυβος δολοφόνο», καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η διάγνωση γίνεται με αρκετή καθυστέρηση. Το πάγκρεας παράγει οξέα απαραίτητα για την πέψη και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι, βαθιά στην κοιλιακή χώρα. Για το λόγο αυτό, ο εντοπισμός ενός καρκινικού όγκου καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος. Όταν ο όγκος παρεμποδίζει την ομαλή απελευθέρωση των οξέων, αυτά συσσωρεύονται εντός του αδένα και τον διαβρώνουν. Ο επακόλουθος πόνος μπορεί να «ακτινοβολεί» χαμηλά στη μέση.



Ο πόνος στη μέση οφείλεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων στην υπερβολική καταπόνηση των μυών, όμως αποτελεί ένδειξη καρκίνου εάν δεν αντιμετωπίζεται με τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και/ή συνοδεύεται από αποχρωματισμό της επιδερμίδας (υποκίτρινο χρώμα) και μεταβολές στο χρώμα των κοπράνων (πιο ανοιχτό από το συνηθισμένο).

2. Πόνος στο χέρι – καρκίνος του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα εκδηλώνεται τυπικά με τον επίμονο βήχα και τη δύσπνοια. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό αλλά αναπάντεχο σύμπτωμα είναι και ο πόνος στο χέρι. Ο πόνος εμφανίζεται στην εσωτερική πλευρά του χεριού και σταδιακά επιδεινώνεται.

Όσο ο καρκίνος εξαπλώνεται εσωτερικά στον πνεύμονα, φράζει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί ερεθισμό τοπικά. Αρχικά ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στους ώμους ή την περιοχή του αυχένα και να «ακτινοβολεί» στη συνέχεια κατά μήκος του χεριού
πηγή




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

http://therapeftis.blogspot.gr/

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη