Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT): Η νέα τάση για κάψιμο λίπους!

Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν δείξει ότι η έντονη άσκηση είναι ιδανική για το κάψιμο τους λίπους κι έχει αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Μέσα από αυτές τις μελέτες είδαν ότι όσοι ακολουθούσαν διαλειμματική άσκηση κατάφεραν να χάσουν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους απ’ όσους έκαναν αεροβική άσκηση. Οι ειδικοί το βασίζουν στο γεγονός ότι αυτή η άσκηση ανεβάζει τα επίπεδα του βασικού μεταβολισμού.Με αυτήν τη μέθοδο κάνεις σπριντ για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τρέχεις πιο χαλαρά για 60 δευτερόλεπτα. Όταν η ένταση που χρησιμοποιείς είναι ιδιαίτερα υψηλή, δηλαδή αντιστοιχεί στο 85% της ΜΚΣ, τότε αναφερόμαστε σε διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης ή, αλλιώς, ΗΙΙΤ (High Intensity Interval Training).

Τα Υπέρ
• Η διαλειμματική άσκηση δεν θέλει πολύ χρόνο, γι’ αυτό είναι ιδανική για τις γυναίκες που είναι πολυάσχολες.
• Ανεβάζει τους σφυγμούς κι έτσι καις περισσότερες θερμίδες σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
• Επειδή ανεβάζει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης είναι ιδανική για όσες θέλουν να χάσουν κιλά και να παραμείνουν νέες.

Τα Κατά
• Θεωρείται σωστό να ακολουθείται απ’ όσους είναι ήδη γυμνασμένοι. Κάποια ή κάποιος που θέλει να αρχίσει τώρα την άσκηση, σε καμία περίπτωση δεν το κάνει με διαλειμματική.
• Πριν ξεκινήσεις διαλειμματική, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε έναν έλεγχο στο γιατρό σου.womenshealthellas.gr

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας στο Facebook 
Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT): Η νέα τάση για κάψιμο λίπους! Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT): Η νέα τάση για κάψιμο λίπους! Reviewed by D. Papadopoulos on 2:30:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.