Η «πηγή της νιότης» βρίσκεται σε αυτό το φρούτο!

Επιστήμονες από την Ελβετία ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό του φρούτου δυναμώνει τους μυς και χαρίζει μακροζωία.
Η θετική του επίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί υγιή για περισσότερο χρόνο τα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα ...
που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature Medicine, χημικές ουσίες που βρίσκονται στο ζουμερό ρόδι μετατρέπονται από τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσιολογικά στο έντερο σε μια σύνθετη ουσία με την ονομασία ουρολιθίνη Α. Η ουρολιθίνη Α προωθεί την «ανακύκλωση» των μιτοχονδρίων ώστε να γίνει «επαναφόρτιση» των κυττάρων και να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης.
Στο πλαίσιο πειραμάτων σε πρότυπους οργανισμούς (ποντίκια και σκώληκες), διαπιστώθηκε ότι η ουρολιθίνη Α μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής και βελτιώνει τις επιδόσεις. Συγκεκριμένα, οι σκώληκες που έλαβαν τη σύνθετη ουσία έζησαν σχεδόν κατά 50% περισσότερο, ενώ τα ηλικιωμένα ποντίκια μπορούσαν να καλύψουν κατά 42% μεγαλύτερη απόσταση τρέχοντας.
Με την πάροδο των ετών, τα μιτοχόνδρια λειτουργούν λιγότερο αποδοτικά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι μύες και να αυξάνεται η ευπάθεια του οργανισμού. Κρατώντας τους μυς νέους μέσω της ενίσχυσης των μιτοχονδρίων μπορεί να παραταθεί σημαντικά η περίοδος λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας ενός ατόμου αλλά και να περιοριστούν σημαντικά τα περιστατικά πτώσης και τραυματισμού στους ηλικιωμένους.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους, χορηγώντας την ουρολιθίνη Α σε μορφή συμπληρώματος.
«Εκτιμούμε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί ορόσημο στο πεδίο της αντιγήρανσης» δηλώνουν οι Ελβετοί επιστήμονες από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη