Δυσκοιλιότητα τέλος! Φυσική αίσθηση ανακούφισης, με Μακρογόλη 4000



Ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα της δυσκοιλιότητας, είναι η δημιουργία σκληρών κοπράνων, τα οποία γίνονται πολλές φορές αιτία να μας χαλάσει η διάθεση και μας δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή εργασία μας ή μας αποτρέπουν από το να διασκεδάσουμε.
Η στομαχική πίεση, το αίσθημα φουσκώματος, ο πόνος στην κοιλιακή χώρα,
η ναυτία και οι κοιλιακές κράμπες είναι μερικές μόνο από τις σωματικές συνέπειες που υφίστανται οι πάσχοντες από δυσκοιλιότητα.


Ο κ. Εμμανουήλ Συμβουλάκης Δ/ντής Β” Γαστρεντερολογικό Τμήμα Επεμβατικής Ενδοσκόπησης Νοσοκ. Ερρίκος Ντυνάν μας συμβουλεύει με ποιους τρόπους είναι δυνατή η αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, να προληφθεί η κλιμάκωση της έντασης αυτού του προβλήματος και να μην γίνει αιτία να «χαλάσει» η ποιότητα της καθημερινής μας ζωής;
1. Βάλτε την άσκηση στη ζωής σας. Το καθημερινό περπάτημα 20-30 λεπτών θα σας βοηθήσει πολύ.
2. Τροποποιήστε την διατροφή σας, υιοθετώντας την μεσογειακή διατροφή. Τρώτε συχνά και μικρά γεύματα, στα οποία θα εντάξετε γιαούρτι, φυτικές ίνες, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά κ.λπ.
3. Πίνετε άφθονο νερό, το οποίο βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
4. Μην αγνοείτε τις συνήθειες του εντέρου σας επειδή βιάζεστε.
Στην περίπτωση όμως που είτε θέλετε να έχετε άμεση αντιμετώπιση, είτε η δυσκοιλιότητα και τα σκληρά κόπρανα επιμένουν, και όλα τα παραπάνω αργούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο φαρμακείο διατίθεται από τον Ιούνιο το DulcoSoft® ένα νέο καινοτόμο και ευκολόχρηστο ιατροτεχνολογικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως μαλακτικό των σκληρών κοπράνων και το μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι ότι προσφέρει φυσική αίσθηση ανακούφισης από τη δυσκοιλιότητα.

Κύριο συστατικό του είναι η Μακρογόλη 4000, σε υγρή μορφή και είναι η πιο εξελιγμένη μορφή μακρογόλης με υψηλή ικανότητα δέσμευσης νερού. Ως αποτέλεσμα έχουμε αυξημένη ποσότητα νερού στο κόλον που μαλακώνει τα σκληρά κόπρανα και αυξαίνει τον όγκο τους. Αυτό οδηγεί στην αυξημένη κινητικότητα του εντέρου και έτσι διευκολύνεται η ανακούφιση με φυσική αίσθηση.

Η μακρογόλη έχει καθαρά φυσικό τρόπο δράσης: δεν απορροφάται από τον οργανισμό και απεκκρίνεται αμετάβλητη. Είναι κατάλληλη για εγκυμονούσες ή θηλάζουσες, ακόμη και για διαβητικούς, αφού δεν περιέχει ζάχαρη, αλλά και για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες από παιδιά 2 ετών και άνω. Η χρήση σε παιδιά κάτω των 2 ετών θα πρέπει να γίνεται μετά από συμβουλή του παιδιάτρου.

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας αφού υπάρχει πιθανότητα τα σκληρά κόπρανα να αποτελούν σύμπτωμα κάποιου άλλου προβλήματος.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη