Σου έχω 4 τρόφιμα – φάρμακα !!! Μάθε, ποιά είναι…




Ρόδι στην καταπολέμηση του καρκίνου!
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν Αμερικάνοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν το ελπιδοφόρο νέο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας ότι ο χυμός του ροδιού αναστέλλει τόσο την εμφάνιση του καρκίνου όσο και τις μεταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει.
Οι επιστήμονες μελέτησαν το χυμό του ροδιού και ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά του οξέα εμπόδισαν την μετάσταση στα οστά αλλά και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. Χαρακτήρισαν συναρπαστικά τα ευρήματα καθώς ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να επέμβουν στα συστατικά του χυμού και να βελτιώσουν τη δράση του. Οι επιστήμονες υπερασπίζονται ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον θαυματουργό χυμό και σε άλλες μορφές καρκίνου καθώς έχουν ίδια γονίδια και πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων.

Πράσινο τσάι προστατεύει από το κρυολόγημα!

Ένα από τα πιο οικονομικά και αποτελεσματικά φάρμακα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο γρίπης ή κρυολογήματος. Αυτό είναι το συμπέρασμα επιστημονικής ομάδας Ιαπώνων οι οποίοι μελέτησαν την επίδρασή του σε ασθενείς κατ’ οίκον νοσηλείας. Οι γιατροί τους ζήτησαν να καταναλώνουν τρείς φορές την ημέρα ένα φλιτζάνι τσάι και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά καθώς το ποσοστό όσων προσβάλλονταν από γρίπη ή κρυολόγημα σύντομα μειώθηκε εντυπωσιακά. Αυτό οφείλεται στις κατεχίνες οι ουσίες που περιέχονται στο πράσινο τσάι και που έχουν την ικανότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Ελαιόλαδο ενίσχυση του οργανισμού!

Ένα από τα πιο θαυματουργά τρόφιμα είναι και το ελαιόλαδο και αυτό αποδίδεται στη συγκέντρωση Βιταμίνης Ε, Α αλλά και σε ένα πλίθος άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως τα καροτενοειδή και οι φαινόλες.

Το ελαιόλαδο έχει την ευεργετική ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα αλλά και την LDL χοληστερόλη γνωστή και ως κακή χοληστερίνη. Έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων που στις μέρες μας λόγο του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι αυξημένος. Ακόμα τα αντιοξειδωτικά που περιέχει παρέχουν αντικαρκινική και αντιθρομβωτική δράση ενώ συμβάλει και στην επούλωση τραυμάτων καθώς οι Βιταμίνες Ε και Α είναι το μυστικό μιας υγιείς επιδερμίδας. Ωστόσο παρά τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες καθώς αποτελεί μια σημαντική πηγή λίπους (1 κλ. Σούπας= 157 θερμίδες περίπου.)


Καρύδια

Ένα τρόφιμο πλούσιο σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που δραευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην ομαλή λειτουργείς του εγκεφάλου, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου λόγο της ύπαρξης Μελατονίνης που περιέχει. Έρευνες έχουν αποδείξει πως συμβάλει στη μείωση του γλυκαιμικοί δείκτη σε διαβητικούς αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικά άτομα. Τέλος λόγο της αυξημένης θερμιδικής ενέργειας που παρέχει σαν τρόφιμο είναι ωφέλιμο και για άτομα με αυξημένες ανάγκες όπως είναι οι αθλητές.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη