ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ



Τα φρούτα και τα λαχανικά συνιστούν, μαζί με άλλες ομάδες τροφών, τον ακρογωνιαίο λίθο της επονομαζόμενης μεσογειακής διατροφής, στην οποία πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε και να την ακολουθούμε σε όλα τα στάδια της ζωής μας.
Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας. Η ευεργετική τους συμβολή στην υγεία μας συνολικά ενισχύεται καθημερινά.

Προκειμένου να καθοριστεί η σημασία ενός τροφίμου, σχεδόν πάντα εξετάζονται τα θρεπτικά συστατικά ως οι μοναδικοί παράγοντες που λαμβάνονται υπ' όψιν, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι πλέον γνωστή η σημασία και άλλων στοιχείων, που ονομάζονται "μη θρεπτικά", και τα οποία παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο όσον αφορά την υγεία μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σημαντικές φυσικές ιδιότητες, γεγονός που οδήγησε στο να θεωρούνται βιοενεργές ουσίες. Οι ουσίες αυτές ονομάζονται «φυτοχημικές» όταν πρόκειται για ενώσεις φυτικής προέλευσης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ορισμένες, οι οποίες εκτός από τις προαναφερθείσες ιδιότητες, είναι υπεύθυνες για το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη