ΧΑΣΤΕ ΕΩΣ 7 ΚΙΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!



Πώς λειτουργεί η δίαιτα

Νομίζω δεν χρειάζεται να σου το πω! Πρέπει για να ακολουθήσεις τη δίαιτα να μπορείς να αντέξεις τις μεγάλες -τις ΠΟΛΥ μεγάλες- ποσότητες γκρέιπφρουτ. Όχι, δεν θα τρως μόνο φρούτα. Αλλά το γκρέιπφρουτ θα είναι το συνοδευτικό σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Από εκεί και έπειτα:

– Κόβεις “μαχαίρι” τη ζάχαρη και σχεδόν ολοκληρωτικά τους υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά)

– Αποφεύγεις όσο γίνεται ορισμένα λαχανικά (δες στον πίνακα που ακολουθεί)

– Προτιμάς τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά (όπως αυγά, κόκκινο κρέας και χοιρινό)

– Είναι σημαντικό επίσης, εκτός από χυμό γκρέιπφρουτ να καταναλώνεις οκτώ ποτήρια νερό και μπορείς να πίνεις ένα καφεδάκι, χωρίς ζάχαρη βεβαίως, βεβαίως!

Δες στον πίνακα που ακολουθεί συνοπτικά ποια λαχανικά επιτρέπονται (ώστε να μην διαλέξεις εκείνα που έχουν υδατάνθρακες) και ποιες τροφές απαγορεύονται:

Τι περιλαμβάνει το μενού μιας τυπικής ημέρας
Ξέρεις τους γενικούς κανόνες, χρειάζεσαι όμως και ένα… παράδειγμα. Θυμήσου πως το πρόγραμμα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ 12 ημέρες, κάτι σαν περίοδος αποτοξίνωσης δηλαδή και σαφέστατα δεν γίνεται να αποτελεί μόνιμη επιλογή σου.

Σημείωσε πως όπου κρέας ή πουλερικό μπορείς να φτιάξεις την αγαπημένη σου σπεσιαλιτέ, χωρίς περιορισμούς. Αρκεί να μην τη συνοδεύσεις με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.


Rings any bells? Διαβάζοντας για τη δίαιτα, προβληματιστήκαμε. Οι βασικοί της κανόνες, αν εξαιρέσεις φυσικά το γκρέιπφρουτ μοιάζουν πολύ με μια άλλη διάσημη δίαιτα που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Ή μάλλον με τρεις άλλες fad diets! Η εμμονή στο κρέας και τα λιπαρά είναι ίδια με τη φιλοσοφία της Atkins, της Dukan και της Paleo Diet, τις λεγόμενες κετογονικές δίαιτες.

Μια δίαιτα που επιλέγουν και οι celebrities
Ξέρεις πως είναι τώρα αυτά με τις φήμες και τις διάσημες δίαιτες. Κάθε φορά που κάποιο διαιτολόγιο εμφανίζεται, πίσω του κρύβεται μια επώνυμη που το ακολουθεί. Σε αυτή την περίπτωση τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως τόσο η Kylie Minogue, όσο και η Brooke Shields ακολουθούν το δεκαήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης με γκρέιπφρουτ για να επανέλθουν στη φόρμα τους!! Αλήθεια ή ψέμματα, τα δημοσιεύματα είναι… αληθινά.


Αδυνατίζει το γκρέιπφρουτ;
Μετά το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ είναι το εσπεριδοειδές που έχει συνδέσει το όνομά του περισσότερο με το αδυνάτισμα. Πολλές φορές ίσως να έχεις ακούσει πως βοηθά στην καύση λίπους και θερμίδων. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

«Η ισχυρή παρουσία των φυτικών ινών, θα διεγείρει το γαστρεντερικό σύστημα και θα διευκολύνει τη διαδικασία της αφόδευσης, απομακρύνοντας το έντονο φούσκωμα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της βιταμίνης του ασκορβικού οξέος, απομακρύνει ταχέως τα υψηλά φορτισμένα ιονισμένου στοιχείου μόρια οξυγόνου – δρα αντιοξειδωτικώς και ενισχύει τη δημιουργία κολλαγόνου» σημειώνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Άρα; Άρα κάνει πολύ καλό στην υγεία, προσφέρει σημαντικά αντιοξειδωτικά, όμως από μόνο του και ως δια μαγείας δεν καίει το λίπος. Σαφώς και προσφέρει ενυδάτωση, εννοείται πως με τις φυτικές ίνες που διαθέτει δεσμεύει μέρος του λίπους των τροφών πριν αυτό αποθηκευτεί, αλλά λιποδιαλύτης δεν είναι.

Κράτησε όμως και αυτό! Έρευνα που έγινε σε παχύσαρκους ανθρώπους στην Αμερική, έδειξε πως εκείνοι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ την ημέρα για 12 εβδομάδες πριν το γεύμα τους, κατάφεραν να χάσουν περισσότερα κιλά από όσους δεν έτρωγαν το φρούτο με το φαγητό τους.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη