Λιποδιαλυτικό ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ το νερό της γλυκοπατάτας

Bράσατε γλυκοπατάτες;
Μην πετάξετε το νερό.
Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη γλυκοπατάτα ως αποτοξινωτικό θα πρέπει να την βράσεις και να πιεις το νερό μέσα που απέμεινε. Ναι, τα αποτελέσματα της έρευνας Ιαπώνων επιστημόνων σε ποντίκια έδειξαν ότι αξίζει τον κόπο. Συγκεκριμένα με την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι η πρωτεΐνη που περιείχε το νερό στο οποίο έβρασε η γλυκοπατάτα βοήθησε στη μείωση της όρεξης των ποντικιών. Μάλιστα, πιστεύουν ότι η εν λόγω πρωτεΐνη θα έχει την ίδια επίδραση και στον άνθρωπο.

Η εν λόγω πρωτεΐνη ονομάζεται SPP, γνωστό και ως πεπτίδιο της γλυκοπατάτας και βοήθησε τα ποντίκια να μειώσουν τη χοληστερίνη, να μειώσει το σωματικό τους βάρος και τα επίπεδα της λεπτίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πειράματος τα ποντίκια ακολουθούσαν διατροφή υψηλή σε λιπαρά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα, χωρίς να αλλάξει κάποιος τη διατροφή του.  Ο Δρ.Koji Ishiguro, επικεφαλής του πειράματος, μίλησε για την έρευνα στο My Body & Soul: «Μας προκάλεσε έκπληξη ότι το  SPP μείωσε τα επίπεδα των μορίων του λίπους στα ποντίκια και ότι επίσης φαίνεται να επηρεάζει την όρεξη. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και μας παρέχουν νέες δυνατότητες».

…και φυσικά τρώγοντας γλυκοπατάτα έχετε εξαιρετικά οφέλη

Ο γλυκαιμικός δείκτης μιας βραστής γλυκοπατάτας ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην αναζητείς κάτι γλυκό και θερμιδοφόρο στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, αυτή του η ιδιότητα αποτρέπει από τον διαβήτη και κατ” επέκταση από την αύξηση βάρους.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και ιδιαίτερα σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες αγωνίζονται κατά της αύξησης βάρους και της γήρανσης.

Λόγω των αντιφλεγμονωδών δυνάμεων, μπορεί να αποβάλλει το φούσκωμα από το στομάχι και να επαναφέρει την κοιλιά στο αρχικό επίπεδο.

Περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες καλίου από την μπανάνα, με αποτέλεσμα να σας απαλλάξει  από τα προβλήματα της πέψης και τις μυικές κράμπες.

 Περιέχει 35% περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι ενώ μια μεσαία γλυκοπατάτα περιέχει περισσότερη βιταμίνη A από αυτή που αναζητάει ο οργανισμός, με αποτέλεσμα να προστατεύει τα νεφρά και τους πνεύμονες.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη