Σημείο Ling Gu: Άμεση ανακούφιση από την ισχιαλγία




Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική στο σπίτι σας ασκώντας πίεση με τα δάχτυλά σας στην περιοχή και να ανακουφιστείτε άμεσα από διάφορους πόνους, όπως είναι ο πόνος της περιόδου, ο πονοκέφαλος ή ο πόνος στην πλάτη.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στον τομέα του βελονισμού υπάρχουν διάφορα ζωτικά σημεία τα οποία αν τα χειριστείτε σωστά θα σας προσφέρουν ένα ευχάριστο αίσθημα ευεξίας και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από πόνους και ασθένειες. Αν και μια ολοκληρωμένη συνεδρία βελονισμού επικεντρώνεται γενικά σε διάφορα σημεία, υπάρχουν ορισμένα τα οποία είναι υψίστης σημασίας και μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από διάφορους πόνους.
Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το σημείο Ling Gu, το οποίο θα σας προσφέρει άμεση ανακούφιση από την ισχιαλγία και από τους πόνους στην πλάτη. Μάθετε περισσότερα στο ακόλουθο άρθρο.

Ling Gu: Ένα σημείο που αξίζει την προσοχή σας

Mπορείτε να ασκείτε πίεση στο σημείο Ling Gu σε καθημερινή βάση για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων εκ των οποίων τα περισσότερα συνδέονται με τον πόνο στην πλάτη. Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο σημείο είναι τόσο διαδεδομένο σε πολλούς ανθρώπους που κάνουν δουλειά γραφείου κατά την οποία χρειάζεται να παραμένουν καθιστοί στο γραφείο για πολλές ώρες την ημέρα.
Αυτό το σημείο βελονισμού ανακαλύφτηκε από μια αυθεντία, το Δάσκαλο Τουνγκ, έναν κινέζο γιατρό γνωστό στη χώρα του για τα αποτελέσματα που μπορούσε να αποφέρει στους ασθενείς του, χάρη στις τεχνικές που χρησιμοποιούσε. Διακρίθηκε από τους υπόλοιπους βελονιστές καθώς με τη χρήση πολύ λίγων βελονών μπορούσε να αποφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα.


Τα σημεία που είχε ανακαλύψει ο Δάσκαλος Τουνγκ διατηρούνταν επί πολλές γενιές ως οικογενειακό μυστικό, μέχρι που αποφάσισε να το αποκαλύψει σε μια ομάδα μαθητών του. Έτσι, χάρη στην απόφασή του, έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από αυτά.
Το σημείο Ling Gu βρίσκεται στο πάνω μέρος του χεριού. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μετακάρπιό σας ή ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά σας, λίγο πιο πάνω από το μαλακό τμήμα που επιτρέπει στον αντίχειρά σας να είναι «ανεξάρτητος» από τα υπόλοιπα τέσσερα δάχτυλά σας. Αν βάλετε το δάχτυλο από το άλλο σας χέρι σε αυτό το σημείο θα βρείτε ένα κενό χώρο.
Αν χειριστείτε σωστά αυτό το σημείο, θα ανακουφιστείτε απευθείας από την ισχιαλγία και από τους πόνους στην πλάτη. Αυτός ο φρικτός πόνος που συνήθως επικεντρώνεται στην κάτω περιοχή της πλάτης και κάτω στα πόδια, δεν επιτρέπει στους πασχοντες να κινούνται φυσιολογικά.
Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η βελόνα θα πρέπει να τοποθετηθεί αντίθετα από το σημείο Ling Gu. Με άλλα λόγια, αν πονάει το δεξί πόδι θα πρέπει να δουλέψετε το αριστερό χέρι. Στο 75% αυτών των περιπτώσεων, το άτομο αισθάνεται ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά.
Αυτό το σημείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για τους πόνους στην πλάτη, τον πονοκέφαλο, τους πόνους στα πέλματα, τις εμμηνορρυσιακές κράμπες και για την παράλυση του Bell. Είναι τόσο δυνατό σημείο που σε περίπτωση κυοφορίας δεν πρέπει να αγγιχτεί καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τοκετό.


Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο πιέζοντας απλά το χέρι σας

Σύμφωνα με ειδικούς του Ling Gu (γνωστό και ως Hegu) όταν ασκείτε πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη, μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να ανακουφιστείτε από τους πόνους στην πλάτη, από την ισχιαλγία όπως επίσης και από πονοκεφάλους ή τον πονόδοντο. Οι βελονιστές χρησιμοποιούν μια βελόνα για να χειριστούν το συγκεκριμένο σημείο αλλά μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτό ασκώντας απλά πίεση στην περιοχή.
Από τα 300 και άνω σημεία που αναγνωρίζει ο κινεζικός βελονισμός στο ανθρώπινο σώμα, η θεραπεία που περιλαμβάνει το σημείο Ling Gu έχει αποδειχτεί μια από τις πιο χρήσιμες, ειδικά για την ανακούφιση της σπονδυλικής στήλης και από τους πόνους στην πλάτη. Αν και δεν έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες για να αποδειχτεί αν όντως αληθεύει ή όχι, η παραδοσιακή ασιατική ιατρική τη θεωρεί ως μια από τις «αγαπημένες» της θεραπείες εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς λειτουργεί το σημείο Ling Gu. Μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με θεραπείες μέσω βελονισμού στα χέρια έδειξε ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς ανακουφίζει από τους πόνους.Άλλες ερευνητικές μελέτες θεωρούν ότι αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών, ένα είδος ορμόνης γνωστό ως φυσικό αναλγητικό.

Οι βελονιστές που χειρίζονται το σημείο Ling Gu το χρησιμοποιούν συνήθως ως μέρος ενός εξατομικευμένου προγράμματος θεραπείας για να απομακρύνουν τον πόνο και αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρκετά άλλα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα, τα σημεία που χρησιμοποιούν σε έναν ασθενή που πάσχει από μια αγχώδη διαταραχή διαφέρουν από εκείνα που θα έχουν αποτέλεσμα στη θεραπεία των εμμηνορρυσιακών κραμπών. Ωστόσο, το σημείο Ling Gu είναι κοινός παρανομαστής και για τις δυο θεραπείες.
Αν θέλετε να χειριστείτε το δικό σας σημείο Ling Gu, οι βελονιστές προτείνουν να βάζετε το ένα δάχτυλο στη σαρκώδη περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Βάλτε το δείκτη σας στην κάτω πλευρά του χεριού σας και πιέστε δυνατά. Αν το κάνετε σωστά, θα πονέσετε.
Ένα με δυο λεπτά είναι αρκετά, αλλά θα αρχίσετε να βλέπετε πραγματικά αποτελέσματα μετά από 20 με 40 λεπτά συνεχούς πίεσης. Αν δεν νοιώσετε καμία ανακούφιση αφού πιέσετε το χέρι σας για λίγο, δοκιμάστε το άλλο χέρι.
Η ουσία είναι να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική μόνοι σας, όταν είστε στο σπίτι σας, στο γραφείο ή όταν πηγαίνετε στη δουλειά με το λεωφορείο. Δεν σας συνιστούμε τη χρήση βελονών αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις για το θέμα ή χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού. Ασκώντας πίεση στο σημείο Ling Gu θα μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε τους πόνους στην πλάτη και την ισχιαλγία όπως επίσης τους πονοκεφάλους και τις εμμηνορρυσιακές στομαχικές κράμπες. Προσπαθήστε να ασκήσετε πίεση για τριάντα λεπτά και μην περιμένετε να γίνει αβάσταχτος ο πόνος μέχρι να μην μπορείτε να κουνηθείτε. 
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη