Θεραπευτικά βότανα για τα συμπτώματα της ινομυαλγίας


Υπάρχουν ορισμένα θεραπευτικά βότανα που σε συνδυασμό με την κλασική φαρμακευτική αγωγή θα καταπραΰνουν τα συμπτώματα της ινομυαλγίας. Μεταξύ αυτών είναι το πιπέρι καγιέν το οποίο βοηθά στη μείωση του πόνου χάρη στην περιεκτικότητά του σε καψαϊκίνη. Θεραπευτικά βότανα για τα συμπτώματα της ινομυαλγίας
Οι αιτίες της ινομυαλγίας παραμένουν άγνωστες μέχρι και σήμερα και γι’ αυτό η συγκεκριμένη πάθηση θα πρέπει να προσεγγίζεται με διεπιστημονικό τρόπο. Θα πρέπει να υιοθετήσετε υγιεινές καθημερινές συνήθειες, να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας, μια σωστή διατροφή και να προσπαθήσετε να επωφεληθείτε από τα παρακάτω θεραπευτικά φυτά τα οποία, μέρα με τη μέρα, θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε σημαντική βελτίωση.

Ποια είναι τα θεραπευτικά φυτά που καταπραΰνουν τα συμπτώματα της ινομυαλγίας;

Μπορεί να αναρωτιέστε αν πραγματικά υπάρχουν θεραπευτικά φυτά που συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα. Το Τμήμα Φυσιολογίας στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σεργκίπε στη Βραζιλία ανακάλυψε ότι υπάρχουν διάφορες φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτές οι θεραπείες δεν μπορούν να σας θεραπεύσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στις παλιές σας δραστηριότητες χωρίς να πονάτε ή να αισθάνεστε κόπωση. Αυτά τα θεραπευτικά βότανα θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τα συμπτώματα της ινομυαλγίας, κάνοντάς τα πιο ανεκτά και ειδικά αν τα συνδυάζετε με άλλες θεραπείες και στρατηγικές όπως με κάποια φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπείες και σωστή διατροφή. 
Αλλά ας δούμε πρώτα πώς μπορούν να μας βοηθήσουν αυτά τα βότανα:

Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου
Περιορίζουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης
Μειώνουν τον πόνο
Περιορίζουν τη δυσκαμψία στις αρθρώσεις
Μειώνουν τις φλεγμονές
Μειώνουν το άγχος
Καταπολεμούν την κόπωση
Τώρα ας δούμε ποια φυτά είναι περισσότερα χρήσιμα για αυτή την περίπτωση.

1. Αρπαγόφυτο

Αυτό το φυτό είναι επίσης γνωστό και με την αγγλική ονομασία «Devil’s Claw» και μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα πώλησης φυσικών προϊόντων και στα φαρμακεία, σε δισκία ή σε φακελάκια τσαγιού. Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας συστήνει αυτό το βότανο για οποιονδήποτε πάσχει από πόνους στις αρθρώσεις, ρευματισμούς και αρθρίτιδα. Είναι αντιφλεγμονώδες και πολύ καλό παυσίπονο. Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το καλύτερο; Δεν έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες κάτι που δύσκολα μπορούμε να αποφύγουμε με τα κλασικά φάρμακα.

Επίσης, βοηθά το σώμα να ανακάμψει μετά από κάποιο τραύμα ενώ βοηθά στην ανακούφιση από προβλήματα του πεπτικού και του γαστρεντερικού συστήματος. Το αρπαγόφυτο είναι ιδανικό για ασθενείς που πάσχουν από ινομυαλγία, ειδικά αν το καταναλώνετε επί καθημερινής βάσης.

2. Υπερικό

Αυτό το βότανο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή φυτό του Αγίου Ιωάννη. Το υπερικό είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της θλίψης, της απογοήτευσης και της ήπιας κατάθλιψης που συνδέεται με την ινομυαλγία με φυσικό τρόπο. Εκτός από αυτό, το έγχυμα από αυτό το φυτό προσφέρει στο σώμα οργανικά οξέα, αιθέρια έλαια, κερατίνη, λιμονένιο και τανίνες. Είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης που αξίζει να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα.

3. Πιπέρι καγιέν

Μπορεί να σας ξαφνιάσει. Γενικά, θεωρείται ότι το πιπέρι καγιέν προκαλεί φλεγμονές αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ υγιεινό – στην ίδια κλίμακα με το σκόρδο, την πιπερόριζα και τους σπόρους μουστάρδας. Οι αρετές του πιπεριού καγιέν οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε καψαϊκίνη που προωθεί την απελευθέρωση ουσιών που ανακουφίζουν από τους πόνους. Σίγουρα γνωρίζετε για ορισμένες τοπικές κρέμες που περιέχουν καψαϊκίνη για τον περιορισμό του πόνου. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – προσπαθήστε να πίνετε δυο ποτήρια τσάι την ημέρα με πιπέρι καγιέν. Ο καλύτερος τρόπος για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του είναι να προσθέσετε μια πρέζα πιπέρι καγιέν, ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού και μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Αφήστε το να σταθεί για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Πιείτε το και θα δείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη