Απίστευτο! Τι θα συμβεί εάν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα



Τι θα συμβεί εάν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα. Είναι απίστευτο!

Το σκόρδο είναι το γιατρικό
για κάθε πάθηση αφού έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Όλα αυτά τα χρόνια το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την πρόληψη ή τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων ενώ από το 1500 π.Χ., οι Αιγύπτιοι είχαν εντοπίσει είκοσι δύο (22) διαφορετικές χρήσεις του που κυμαίνονται από τους πονοκέφαλους έως τη γενική σωματική αδυναμία έτσι έχουμε τις βασικές του δράσεις :

Αντιβιοτικές, αποχρεμπτικές, εφιδρωτικές, υποτασικές, αντιπηκτικές, αντιδιαβητικές, ανθελμινθικές, αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές, αντιοξειδωτικές, αντινεοπλασματικές.

Παραδοσιακό γιατρικό το σκόρδο έχαιρε πάντα εκτίμησης για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και πριν από την ανάπτυξη των αντιβιοτικών ήταν ένα θεραπευτικό μέσο για όλων των ειδών τις λοιμώξεις το ωμό σκόρδο ήταν και είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που σκοτώνει πολλά στελέχη βακτηρίων όπως π.χ τον σταφυλόκοκκο η αλισίνη του σκόρδου θεωρείται ένας ισχυρός αντικροτικός παράγοντας που σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο ενισχύοντας την αντιβακτηριδιακή του δράση κατά πολλών παθογόνων μικροοργανισμών ακόμη και στελεχών μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά έτσι το σκόρδο χρησιμοποιείται στην θεραπεία της γρίπης της φαρυγγίτιδας της ιγμορίτιδας

του βήχα των κεφαλαλγιών του πόνο στο στομάχι της ρινικής συμφόρησης
της ουρικής αρθρίτιδας των ρευματισμών των αιμορροΐδων της βρογχίτιδας για την θεραπεία της οποίας το σκόρδο είναι απαραίτητο καθώς αποτελεί εξαίρετο γιατρικό για όλων των ειδών των μολύνσεις του στήθους των κρυολογημάτων των μολύνσεων των αυτιών καθώς επίσης και για τη μείωση της καταρροής επίσης για τη βελτίωση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης γιατρικό του κυκλοφορικού το σκόρδο προλαμβάνει τα προβλήματα του κυκλοφορικού ενώ παράλληλα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς το σκόρδο χρησιμοποιείται για πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το αίμα οι καταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν: την υψηλή αρτηριακή πίεση την υψηλή χοληστερόλη την στεφανιαία νόσο την καρδιακή προσβολή και την «σκλήρυνση των αρτηριών» τη γνωστή μας αθηροσκλήρωση αποτρέπει τις βακτηριακές λοιμώξεις ή διάφορες φλεγμονές του απεκκριτικού συστήματος π.χ τις κυστίτιδες επίσης χάρη στις αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθάει στη θεραπεία των κολπικών λοιμώξεων
βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες της κούρασης καθώς επίσης και της σωστής λειτουργίας του ήπατος εξαίρετο γιατρικό για όλες τις μολύνσεις του πεπτικού συστήματος ενώ βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα εντερικά παράσιτα.
Επίσης το σκόρδο βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος.
Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη. Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρά καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης. Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει. Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δύο περιπτώσεις.

Είναι ένα τόσο ισχυρό φυσικό φάρμακο , ώστε εάν το εφαρμόζουμε στα πόδια κάποιου ,θα εισέλθει γρήγορα στο αίμα και μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στους πνεύμονες.

Eάν ένα κεφάλι σκόρδου το χρησιμοποιήσουμε στα πόδια, είναι πολύ καλό για να σταματήσει το κρυολόγημα και το βήχα.

Αυτό γίνεται εάν κόψουμε μερικές σκελίδες σκόρδο, στην ανάμιξή τους με λίγο ελαιόλαδο και επαλείψουμε το μείγμα στα πόδια(μπορεί να μυρίζει λίγο άλλα εμείς θα κοιτάμε πάντα την υγεία μας)

Οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονία η από κάθε είδους ασθένειες του αναπνευστικού (άσθμα, πνευμονικό εμφύσημα και βρογχίτιδα, αλλεργίες και πνευμονικό απόστημα) – σχεδόν είχανε φθάσει πριν το θάνατο -έχουν θεραπευτεί χάριν σε αυτό το θαυματουργό φυτό.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.



D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη