Το νέο δηλητήριο της Monsanto, λέγεται Dicamba και σκοτώνει!
Η Monsanto ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα υπερ – δηλητήριο που θα καταπολεμά τα ζιζάνια στην καλλιέργεια του Αραβοσίτου.

Πρόκειται για το μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο Dicamba που παράγεται από την Monsanto και την Basf.

Το Dicamba μπορεί να σκοτώσει όλα τα ζιζάνια που είναι ανθεκτικά και στις πιο δυνατές χημικές ουσίες και η χρήση του επιτράπηκε ήδη στις ΗΠΑ αν και δεν έχουν ελεγχθεί οι συνέπειες που προκαλεί στις καλλιέργειες.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα από την χρήση του Dicamba φάνηκαν στην αμερικάνικη γεωργία. Στο Αρκάνσας, όπου το ζιζανιοκτόνο εφαρμόστηκε στις καλλιέργειες καλαμποκιού και σόγιας, τα φύλλα των φυτών που ψεκάστηκαν με αυτό, έχουν μεταμορφωθεί.

Η χρήση του dicamba εγκρίθηκε επίσημα από την περασμένη άνοιξη, για να εξολοθρεύσει τα ισχυρά ζιζάνια, όπως ο αμάραντος στα χωράφια βαμβακιού και σόγιας. Ο αμάραντος αναπτύσσεται στη σόγια από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και είναι ήδη πολύ ανθεκτικός στα συνηθισμένα ζιζανιοκτόνα όπως και στην ουσία glyphosate, ενεργό συστικό του RoundUp της Monsanto.
Σταματήστε το ΤΩΡΑ!!!

Αλλά αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε τώρα το ψήφισμα, θα το καταθέσουμε στην επίσημη διαδικασία για να δείξουμε πως όλος ο κόσμος θέλει αυτό το τοξικό χημικό μακριά από τα χωράφια μας και το φαγητό μας! Πρόσθεσε το όνομά σου:

Υπόγραψε εδώ: «Απαγορεύστε το δηλητήριο της Monsanto»

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

το διαβάσαμε ΕΔΩ
Το νέο δηλητήριο της Monsanto, λέγεται Dicamba και σκοτώνει!  Το νέο δηλητήριο της Monsanto, λέγεται Dicamba και σκοτώνει! Reviewed by D. Papadopoulos on 7:00:00 μ.μ. Rating: 5

Ads

Από το Blogger.