Χουρμάς και ρόδι: ένα δυνατό δίδυμο για τις αρτηρίες και την καρδιά μας


Ο συνδυασμός δύο πεντανόστιμων φρούτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά του εμφράγματος και γενικά έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πρόκειται για τον χουρμά και το ρόδι οι οποίοι συμμαχούν για την προστασία της καρδιάς μας.
Συγκεκριμένα, ένα ποτήρι χυμό από ρόδι συνοδευόμενο με τρεις χουρμάδες σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να προλάβει τη συσσώρευση λιπιδίων στις αρτηρίες μέχρι και κατά 33% και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο για έμφραγμα.
Ο συνδυασμός αυτών των δύο φρούτων είναι πολύ δυνατό δίδυμο για την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων χάρη στην πλούσια σύστασή τους σε αντιοξειδωτικά,
Τα κύρια συστατικά του χυμού του ροδιού δεν είναι άλλα από τα φυτικά αντιοξειδωτικά πολυφαινολικών που μειώνουν τη διαδικασία οξείδωσης του σώματος.
Ενώ οι χουρμάδες περιέχουν αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και κυρίως μειώνουν την ύπαρξή της στις αρτηρίες.
Συνδυάζουμε ρόδια και χουρμάδες και φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ που προστατεύει όσο λίγα φάρμακα την καρδιά μας.
Τόσο το ρόδι όσο και ο χουρμάς είναι φρούτα εύγευστα και υγιεινά και  δημιουργούν ένα πολύτιμο καρδιοπροστατευτικό «φάρμακο».

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη