Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού





Τα οφέλη του ελαιολάδου είναι πολύ γνωστά, όπως και οι χρήσεις του λεμονιού ως σπιτικό γιατροσόφι είναι σχεδόν αμέτρητες. Αυτοί οι δύο στυλοβάτες της μεσογειακής διατροφής, οι οποίοι βρίσκονται συχνά μαζί σε σαλάτες και σε άλλα νόστιμα και υγιεινά γεύματα, μπορούν επίσης να θεραπεύσουν, να προστατεύσουν και να καθαρίσουν το συκώτι σας.

Είτε χρησιμοποιούνται χωριστά (για παράδειγμα νερό με λεμόνι) είτε μαζί, οι θεραπείες με λεμόνι και λάδι είναι υγιεινές και ένας φυσικός τρόπος για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας ώστε να αποδίδει το μέγιστο κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Η σπουδαιότητα του ήπατος
Το συκώτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και είναι το κύριο αποτοξινωτικό όργανο-καθαρίζει τον οργανισμό μας όχι μόνο από περιβαλλοντικές τοξίνες, αλλά και από τα απόβλητα του μεταβολισμού. Έτσι, μπορείτε να διακρίνετε πως η υγεία του σώματός μας σχετίζεται άμεσα με το ήπαρ και τη σωστή λειτουργία του.

Όταν το συκώτι καταπονείται, μπορείτε να καταλήξετε έχοντας δερματικά ξεσπάσματα. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε να κάνετε με δερματικά εξανθήματα, θυμηθείτε ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινάει από μέσα.
Δείτε πόσο απόλυτα συνδεδεμένη είναι η υγιεία του ήπατός μας με την καθολική μας υγιεία: Το συκώτι μας, μας εξομολογείται και μας συμβουλεύει…

Τα οφέλη του λεμονιού στην αποτοξίνωση του ήπατος σας


Τα λεμόνια είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. Μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι να αποτοξινωθεί με διαφορετικούς τρόπους:

-Τόνωση δύναμης ενζύμων
Σύμφωνα με το Δρ Alexander F. Beddoe, το συκώτι μπορεί να εκκρίνει περισσότερα ένζυμα από φρέσκο χυμό λεμονιού σε σχέση με κάθε άλλο διατροφικό στοιχείο. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται από την κατανάλωση του λεμονιού, διότι το λεμόνι διαθέτει πολλές από τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία.
Δείτε και Πεπτικά ένζυμα και ασθένειες
Ενζυματική, η έξυπνη διατροφή.
-Λιπώδης νόσος του ήπατος
Η φλούδα των λεμονιών αποδείχτηκε, σε μια μελέτη του 2002 που εκτελέστηκε από μια ομάδα ερευνών της Ολλανδίας, ότι μειώνει τα επίπεδα ηπατικής χοληστερόλης. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο European Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα λεμόνια, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο ήπαρ και στο αίμα.

Αν και η μελέτη διεξήχθει σε ζώα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση φλούδας λεμονιού θα μπορούσε να είναι επωφελής για εκείνους που πάσχουν από λιπώδη νόσο του ήπατος.
Δείτε και Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι!

–Βιταμίνη C για εξάλειψη τοξινών
Μονάχα ένα λεμόνι περιέχει 88 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την παρασκευή της γλουταθειόνης.

Η γλουταθειόνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στο σώμα σας και θεωρείται «η μητέρα όλων των αντιοξειδωτικών». Βρίσκεται σε κάθε κύτταρο στο σώμα και προστατεύει το μηχανισμό του κυττάρου, δηλαδή τα μιτοχόνδρια, από βακτήρια και ιούς, καθώς και από τις τοξίνες.

Χαμηλά επίπεδα γλουταθείου σας αφήνουν ευπαθή σε ανεξέλεγκτη κυτταρική διάλυση που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες, τις ελεύθερες ρίζες, τις λοιμώξεις και τον καρκίνο. Με αποτέλεσμα, το συκώτι σας να υπερφορτώνεται και να καταστρέφεται, καθιστώντας αδύνατη τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγει η απαραίτητη αυτήν βιταμίνη να χαρακτηρίζεται ως: Η αντικαρκινική βιταμίνη C

-Προστατευτικές ιδιότητες εσπεριδίνης
Τα λεμόνια, όπως και άλλα εσπεριδοειδή, περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται εσπεριδίνη.

Σε μια ινδική ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC φαρμακολογίας το 2005, αυτή η ένωση βρέθηκε να έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δόθηκε στους συμμετέχοντες μια τοξίνη εφόσον πρώτα τους είχε δοθεί ένωση εσπεριδίνης, έπειτα παρατήρησαν και μελέτησαν τα αποτελέσματα: Το συκώτι τους είχε υποστεί λιγότερες ζημίες σε σύγκριση με το να μην είχαν λάβει καθόλου την εσπεριδίνη, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό επιχείρημα για τις προστατευτικές ιδιότητες του λεμονιού. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εσπεριδίνη καταδεικνύει μια προστατευτική επίδραση στο ήπαρ.

Πώς το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στο να καθαρίσει το συκώτι σας;

Τα λεμόνια δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν τα αποβάλλουν από το συκώτι σας τις βλαβερές τοξίνες. Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
«Τροφή»: Απαραίτητο για να έχει όλα τα οφέλη το ελαιόλαδο, είναι να είναι ψυχρής έκθλιψης: Ελαιόλαδο, συχνές ερωτήσεις.
Πως να ξεχωρίζετε το καλό ελαιόλαδο.

Μια μελέτη του 2010 που εκτελέστηκε από μια πολυ-εθνική ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από τις τοξίνες που προκαλούν οξειδωτικό στρες και βλάβη στο ήπαρ.

Τα αποτελέσματα αυτά, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Nutrition and Metabolism (Διατροφή και Μεταβολισμός) , δείχνουν ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά υποσχόμενο ως ένας παράγοντας αποτοξίνωσης για ένα κατεστραμμένο ήπαρ.

Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας με ελαιόλαδο & χυμό λεμονιού

Συστατικά:

– Χυμός από 1/2 λεμόνι
– 1 – 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αναμείξτε τα συστατικά σε ένα μικρό ποτήρι και καταναλώστε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.
«Τροφή»: Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


 το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη