Τα αντιγηραντικά της φύσης

Το τζινσενγκ πάναξ (ginseng panax) θεωρείτε το Νο1 ελιξήριο νεότητας του οργανισμού εν γένει κατ'επέκταση του δέρματος αφού αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας στα κύτταρα, τονώνει το ανοσοποιητικό και επιταχύνει την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.

Το βότανο ginkgo biloba τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, και διευκολύνει την αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών από τους ιστούς του σώματος, άρα και από την επιδερμίδα.

Η πυκνογενόλη είναι μια ουσία που περιέχεται στο εκχύλισμα του φλιού του πέυκου και έχει αντιοξειδωτική δράση, χάρη στην οποία προστατέυει τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Το σκόρδο περιέχει την αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη ουσία αλλισίνη. Για όσους δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά του ή τους προκαλεί δυσπεψία διατίθεται και σε άοσμες κάψουλες στο φαρμακείο.

Το πράσινο τσάι έχει υψηλή περιεκτικοτητα σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της νεανικής όψης του δέρματος.

Το μέλι έχει μαλακτικές θρεπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χάρη στις οποίες επιταχύνει την επούλωση των δερματικών πληγών και την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.

Τα βλαστάρια αλφάλφα (alfalfa sprouts) που μοιάζουν με το σπαράγγι στην όψη και τη σύσταση περιέχουν ένα κοκτέιλ αντιοξειδωτικών φυτοχημικών συστατικών σε συνδυασμό με πολύτιμα ένζυμα τα οποία αυξάνουν το ενεργειακό δυναμικό των δερματικών κυττάρων.
Τα φύτρα σιταριού είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, δραστικα ένζυμα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Χάρη στην αντιοξειδωτική τους σύσταση επιταχύνουν τη δερματική ανανέωση και καθυστερούν την εμφάνιση των πρώτων γκρίζων τριχών στα μαλλιά.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη